IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Макаронена салата за ценители

24 юни 2012 14 00

В Италия ядат паста, въпреки високите температури

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Лятото може би не е най-подходящият сезон за консумацията на такъв вид салата, ала тази рецепта е за онези от вас, на които зимните блюда им липсват и им се е дояло нещо по-стабилно.

В макаронената салата уж няма нищо сложно за приготвяне, ала има огромна разлика между различните салати. Истината е, че тази голяма маса паста, която е почти без вкус, се нуждае от малко повече внимание за подправянето и овкусяването. Освен това не всичко върви с майонезения дресинг и някои комбинации въобще не са сполучливи.

В тази рецепта сосът е малко по-нестандартната част от нещата – нищо сложно, но ще ви даде една нова перспектива за макаронените салати.

Продукти:

200 гр. макарони

3 цели печени червени чушки

150 гр. Обезкостени черни маслини

6 цели кисели краставички, най-добре да са леко пикантни

3 стръка пресен лук

150 гр. майонеза

1 ч.л. винен оцет, а ако не обичате кисело, може да го замените с червено вино

3 ч.л. захар

Сол и повечко черен пипер

¼ ч.ч. прясно мляко

Соса от киселите краставички

Начин на приготвяне:

Сварете макароните в подсолена вода, отцедете ги и ги изплакнете със студена вода.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това нарежете маслините и пресния лук на умерено ситно, а печените чушки на кубчета.

Снимка: thepioneerwoman.com

Опитайте се да намерите пикантни кисели краставички, защото леко лютивото придава много интересен вкус на салатата. Със сигурност се продават по магазините, но ако не откриете и обикновените кисели вършат чудесна работа. Нарежете и тях на кубчета, като за руска салата.

Снимка: thepioneerwoman.com

В купичка отделете майонезата и прибавете оцет. Ако искате можте да го замените с червено вино, но най-добре е, ако сложите 1/2 с.л. оцет в комбинация с 1/2 с.л. червено вино.

Снимка: thepioneerwoman.com

Разбъркайте и прибавете захарта, сол на вкус и повечко черен пипер. За да олекне дресинга и да стане малко по-течен, добавете около 60 мл прясно мляко.

Снимка: thepioneerwoman.com

На финала сипете малко и от сока на киселите краставички - добавя още малко сладост, още малко киселина, а ако са пикантни и малко вълнение.

Снимка: thepioneerwoman.com

Разбъркайте всичко добре. Към макароните добавете нарязаните зеленчуци

Снимка: thepioneerwoman.com

А отгоре изсипете дресинга и разбъркайте внимателно, за да не скашкате краставичките, маслините, а и самите макарони.

Сервирайте и оформете в малки порции, които можете да гарнирате със стъкче магданоз.

Добър апетит!

КоментариКоментари

Anna Rita ( преди 11 години )
Пастата никога не се изплаква, НИКОГА!!Ако го правите, за да не залепва,сложете малко олио във водата, в която я варите..и не прекалявайте с варенето.Рецептата е страхотна!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар