IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пикантни скариди с лимон и чесън

8 юли 2012 12 30

Вкусно, лятно и лесно

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Това е една изключително вкусна рецепта със скариди, а морските дарове са особено актуални през този сезон.

Има различни варианти да приготвяте скаридите като най-често те са апетитно допълнение към други ястия като ориз или паста. В този случай ви ги представяме „в чист" вид, гарнирани с чесън, лимон, масло и подправки. Все апетитни съставки!

Това, което е най-хубавото на скаридите е, че могат да се готвят директно, след като бъдат извадени от фризера. Не е нужно да ги размразявате или да ги чакате.

Ето, защо са много подходящи, когато бързате и нямате време да приготвяте сложни вечери или пък, когато сте много гладни и ви се хапва вкусен и лесен специалитет.

Имайте предвид, че едно от най-хубавите неща в това ястие е неговият маслен сос, с който можете да изядете половин хляб!
Рецепта: пикантен лимон скариди чесън

Време за приготвяне: 25 минути

Необходими продукти:

2 пакета замразени, сурови скариди (може и с опашки)
1 пакетче обезсолено масло
1 чаена лъжичка сол (може хималайска)
4 скилидки чесън
1/4 чаша пресен магданоз (може и къдрав)
1/2 чаена лъжичка едър червен пипер
1 лимон

Инструкции за приготвяне:

Снимка: thepioneerwoman.com

Първо извадете маслото от хладилника и го оставете да омекне за известно време, а през това време загрейте фурната на 180-190 градуса.

Снимка: thepioneerwoman.com

Изплакнете замразените скариди за няколко секунди, докато се разделят една от друга, след което ги подредете в тавичка за печене.

Снимка: thepioneerwoman.com

Обелете чесъна, измийте магданоза и изцедете лимона.


В купата на кухненския робот добавете нарязаното на големи парчета масло, чесъна, лимоновия сок, солта, магданоза и червения пипер.

Снимка: thepioneerwoman.com

Включете робота за няколко секунди, докато всичко се смеси добре и стане на хубави ронливи парченца.

Снимка: thepioneerwoman.com

Поръсете със сместа скаридите равномерно.

Печете 20-30 минути, докато маслото започне да става на пяна.

Снимка: thepioneerwoman.com

Сервирайте скаридите направо от тигана или ги прехвърлете в друг съд, но не забравяйте да прехвърлите и соса.

Снимка: thepioneerwoman.com

Поднесете ястието горещо с нарязан хляб (може франзела).

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

кулинар ( преди 11 години )
Апостол Апостолов ( преди 11 години )
Най- добрият избор е шампанското Crystal на Roederer. Струва към 420 лв.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар