Лято е, градусите приближават 40. Имате нужда от кафе, но то също е горещо. Перфектното предложение за вас е айс кафе – така получавате желаната доза кофеин, но студена.
Може би някои от вас си мислят, че лесно може да си направите айс кафе, като просто изсипете кафе в чаша с лед. По този начин определено няма да получите задоволителен резултат. Първо, защото кафето ще изгуби вкуса и силата си и второ, защото горещото кафе ще разтопи прекалено бързо леда.
Ето и какви продукти са ви необходими за оригиналната рецепта на айс кафе:
- 125 грама кафе
- 2 литра вода
- захар на вкус
- нискомаслено мляко
Тайната на доброто айс кафе е в приготвянето на кафето. Изсипете кафето в голям съд.
Снимка: thepioneerwoman.com
Изсипете водата и разбъркайте добре. Затворете съда и го оставете да престои в хладилника поне за три-четири часа (колкото повече време, толкова по-добре).
Снимка: thepioneerwoman.com
Когато времето изтече, извадете кафето от хладилника. Пригответе си друга купа, върху която сложете цедка, а върху цедката тензухени кърпи, които да не пропускат и най-фините частици кафе.
Снимка: thepioneerwoman.com
Готовото кафе задължително съхранявате в хладилника. Така то може да стои от две до три седмици.
Снимка: thepioneerwoman.com
В чаша, пълна с лед налейте кафето и добавете мляко на вкус.
Снимка: thepioneerwoman.com
Накрая подсладете със захар.
Снимка: thepioneerwoman.com
Ето го и финалният резултат:
Снимка: thepioneerwoman.com