IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Вегетариански кюфтенца с киноа и черен боб

20 юли 2012 10 40

Подходящо за обяд и за вечеря

Снимка: pickyeaterblog.com

Снимка: pickyeaterblog.com

Вегетарианските кюфтенца с киноа и черен боб са микс между мексиканската и гръцката храна, тъй като рецептата е вдъхновена и от двете кухни. Идеални са за хора, които харесват пикантна храна. И най-хубавото – приготвят се за около половин час, здравословни са, леки за храносмилането и ароматни за сетивата.

Ето и необходимите продукти:

- 1 чаша киноа (сварена)

- 1 чаша черен боб (измит и изцеден)

- 6 стръка зелен лук (нарязан на ситно)

- 1 жълта чушка (нарязана на кубчета)

- 1 червена чушка (нарязана на кубчета)

- 100-200 грама сирене фета (нарязано)

- 2-3 чаена лъжичка кимион (или повече на вкус)

- 2-3 чаена лъжичка чили на прах (или повече на вкус)

- 1/4 чаена лъжичка лют червен пипер

- лимонов сок сол и черен пипер на вкус

- сос салса (за сервиране)


Начин на приготвяне:

1. Сварете киноата според указанията и нарежете зеленчуците

Снимка: pickyeaterblog.com

Снимка: pickyeaterblog.com

2. След като киноата е сварена, добавете всички останали съставки и разбъркайте добре. Оставете котлона няколко минути на ниска температура, докато всички подправки не се комбинират.

Снимка: pickyeaterblog.com

3. С помощта на ръцете си оформете малки кюфтенца, големи колкото дланта ви. В предварително загрят на средна температура тиган пържете всяко кюфтенце, докато не добие леко хрупкава и златиста коричка.

Снимка: pickyeaterblog.com

4. След като кюфтенцата са изпържени и от двете страни, сервирайте ги, като отгоре им сложите малко сос салса или гуакамоле.

Снимка: pickyeaterblog.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари