IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Щрудел с кайсии

18 август 2012 13 00

Само видът му пълни устата със слюнка, а като си представите и миризмата...

Снимка: tastykitchen.com

Снимка: tastykitchen.com

Сега кайсиите са един от плодовете на сезона – ароматни, сладки и пленителни, което прави кайсиевият щрудел перфектния десерт на лятото.

Необходими продукти:

1 пакетче масло

8 кайсии

¼ ч. ч. пудра захар

2 с. л. брашно

½ ч. л. канела

½ пакет точени кори за баница

Начин на приготвяне

Първо разтопете маслото, тъй като ще го използвате за мазане на всяка кора поотделно и така щруделът ще се получи хрупкав и златист.

Снимка: tastykitchen.com

След като маслото ви се разтопи, го оставете на страна и се заемете с кайсиите:

Нарежете ги на тънки лунички и ги сипете в купа, заедно с ¼ ч. ч. пудра захар. След това добавете брашното и канелата и разбъркайте добре, но внимателно, с лъжица, която е най-добре да е дървена, за да не нареже или размаже плодовете.

Снимка: tastykitchen.com

Вземете една кора, поставете я върху пергаментова хартия за печене и обилно я намажете с масло. За да не изсъхват корите, които остават в отворения пакет, докато работите, ги покривайте с влажна кърпа.

Снимка: tastykitchen.com

Като приключите с първата кора, поставете върху нея още две, но перпендикулярно на предходната. И тях намажете обилно с масло. Повтаряйте процеса, докато се сдобиете с 8 маслени слоя или докато свършат корите.

Снимка: tastykitchen.com

Изсипете захаросаните кайсии в центъра на корите на дълго.

Снимка: tastykitchen.com

Сега сгънете „крилата" на корите така, сякаш опаковате подарък: първо от двете къси страни, след което като руло. Важното е краищата на щрудела да са добре завити, за да не изтече плънката по време на печене. Намажете рулото с масло и печете на 200 С във фурната за около половин час.

Снимка: tastykitchen.com

Сервирайте поръсен с пудра захар и с топка ванилов сладолед.

Добър апетит!

КоментариКоментари