IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Стек салата

21 август 2012 10 00

За любителите на месо

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Ако сте от хората, които обичат месо и държат то да присъства във всяко тяхно хранене, опитайте питателната стек салата. Тя се приготвя сравнително лесно, а дресингът ѝ е подходящ и за други ястия.

Ето и необходимите продукти:

- 800 грама майонеза

- консерва сушени чушки

- един стек

- 3 супени лъжици зехтин

- ½ чаена лъжичка кимион

- 1 чаена лъжичка риган

- 1 супена лъжица мед

- 500 грама зелена салата

- 4 големи розови домата – нарязани

- 1 голяма краставица – нарязана

- 1 глава червен лук – нарязан

Начин на приготвяне:

Дресинг – с помощта на пасатор или в кухненски робот пасирайте майонезата и чушките. Оставете сместа в хладилника.

Снимка: thepioneerwoman.com

Марината – в отделна купа смесете зехтина, кимиона, ригана, меда и соса от консервата с чушките. Разбъркайте, докато не се получи хомогенна смес.

Снимка: thepioneerwoman.com

Когато марината стане готова, полейте с нея двете страни на стека. Покрийте месото и го оставете да престои в хладилника за поне два часа.

Снимка: thepioneerwoman.com

След като необходимото време измине, сложете стека върху предварително загрята скара на много висока температура. Печете всяка страна по две минути. Изчакайте малко и нарежете месото по диагонал.

Снимка: thepioneerwoman.com

Накъсайте зелената салата и върху нея поставете месото. От едната страна на чинията наредете нарязаните домати и краставици, а върху месото сложете лука.

Снимка: thepioneerwoman.com

Извадете дресинга от хладилника и поръсете салатата с него.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари