Ако сте от хората, които обичат месо и държат то да присъства във всяко тяхно хранене, опитайте питателната стек салата. Тя се приготвя сравнително лесно, а дресингът ѝ е подходящ и за други ястия.
Ето и необходимите продукти:
- 800 грама майонеза
- консерва сушени чушки
- един стек
- 3 супени лъжици зехтин
- ½ чаена лъжичка кимион
- 1 чаена лъжичка риган
- 1 супена лъжица мед
- 500 грама зелена салата
- 4 големи розови домата – нарязани
- 1 голяма краставица – нарязана
- 1 глава червен лук – нарязан
Начин на приготвяне:
Дресинг – с помощта на пасатор или в кухненски робот пасирайте майонезата и чушките. Оставете сместа в хладилника.
Снимка: thepioneerwoman.com
Марината – в отделна купа смесете зехтина, кимиона, ригана, меда и соса от консервата с чушките. Разбъркайте, докато не се получи хомогенна смес.
Снимка: thepioneerwoman.com
Когато марината стане готова, полейте с нея двете страни на стека. Покрийте месото и го оставете да престои в хладилника за поне два часа.
Снимка: thepioneerwoman.com
След като необходимото време измине, сложете стека върху предварително загрята скара на много висока температура. Печете всяка страна по две минути. Изчакайте малко и нарежете месото по диагонал.
Снимка: thepioneerwoman.com
Накъсайте зелената салата и върху нея поставете месото. От едната страна на чинията наредете нарязаните домати и краставици, а върху месото сложете лука.
Снимка: thepioneerwoman.com
Извадете дресинга от хладилника и поръсете салатата с него.
Снимка: thepioneerwoman.com