Ако сте почитатели на телешкото месо, тази рецепта е точно за вас. Със сигурност не сте опитвали любимото си месо по този начин. Специалното масло от лимон и магданоз придава невероятен вкус на пържолата. Маслото е подходящо за приготвяне и на други видове месо, както и на риба.
Необходими продукти:
- 4 телешки пържоли
- два пакета масло
- 1/3 чаша ситно нарязан магданоз
- 1 лимон
- сол и черен пипер на вкус
- масло за пържене
- чесън на прах
Начин на приготвяне:
Настъргайте кората на лимона.
Снимка: thepioneerwoman.com
Сложете в купа лимонените кори, нарязания магданоз и маслото. Разбъркайте с миксер, докато се получи хомогенна смес.
Снимка: thepioneerwoman.com
След това изстискайте сока на половин лимон и го прибавете към сместа. Разбъркайте отново.
Снимка: thepioneerwoman.com
Върху фолио поставете от сместа, като оформите дълга линия.
Снимка: thepioneerwoman.com
Внимателно я търкаляйте, за да получите стегната форма на маслото. В двата края усукайте, сякаш навивате бонбон. Приберете в хладилника.
Снимка: thepioneerwoman.com
Загрейте котлона на средна температура и сложете в тигана една супена лъжица обикновено масло.
Снимка: thepioneerwoman.com
Осолените пържоли със сол, пипер и чесън на прах сложете да се пържат в тигана, докато месото не придобие златисто-кафяв цвят и от двете страни.
Снимка: thepioneerwoman.com
Извадете маслото във формата на бонбон от хладилника и нарежете от него.
Снимка: thepioneerwoman.com
Сложете студеното масло върху топлата пържола и вижте как ще започне да се топи.
Снимка: thepioneerwoman.com
При желание може да гарнирате телешкото месо с картофено пюре.
Снимка: thepioneerwoman.com