IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Мюсли бар

4 октомври 2012 10 40

Сладко и полезно изкушение

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Мюсли бар е питателен сладкиш, подходящ за закуска или следобедно хапване. Рецептата не е строго определена, затова имате пълната свобода да прибавяте свои любими ядки или зърнени храни.

Необходими продукти:

- 6 чаши валцуван овес;

- 4 супени лъжици масло, плюс допълнително за намазване;

- 1/4 рапично масло;

- 1 чаена лъжица сол;

- 1 чаша кафява захар;

- ½ чаша мед;

- ¼ чаша ябълков сок;

- ¼ чаша сироп меласа;

- 3 чаени лъжички екстракт от ванилия;

- чаша и половина ориз криспис;

- 1 чаша пшеничен зародиш;

- ½ ситно смлени орехи;

- ¼ чаша по-едро смлени бадеми;

- около 100 грама разтопен шоколад;

Начин на приготвяне:

Сложете маслото в купа и го загрейте, докато се разтопи.

Снимка: thepioneerwoman.com

Изсипете овеса в купа и го полейте с разтопеното масло. Сложете сол и разбъркайте.

Снимка: thepioneerwoman.com

Разделете сместа в две тави и я сложете да се пече във фурната за около 15-20 минути. След като стане готова, оставете я да се охлади и я прехвърлете отново в купа.

Снимка: thepioneerwoman.com

Смесете захарта, меда, сиропа меласа и ябълковия сок. Разбъркайте и сложете сместа на котлона, докато не започнат да се появяват и балончета. Прибавете ванилията.

Снимка: thepioneerwoman.com

Смлените ядки прибавете към печените овесени ядки.

Снимка: thepioneerwoman.com

Към сместа сложете и пшеничния зародиш. След това залейте с готовия разтопен и загрят сос. Разбъркайте.

Снимка: thepioneerwoman.com

Върху тава сложете фолио за печене (намажете го с масло) и изсипете вече готовата смес. Оформете всичко равномерно. Сложете тавата в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 20-25 минути. Сместа трябва да придобие златисто-кафяв цвят.

Снимка: thepioneerwoman.com

Оставете мюслите напълно да изстинат и чак тогава ги отлепете от фолиото. Сложете ги върху голяма дъска и ги нарежете на малки равни парчета.

Снимка: thepioneerwoman.com

Потопете всяко парче в разтопения шоколад.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари