IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Спаначена паста с артишок

10 октомври 2012 10 00

Пренесете духа на Италия вкъщи

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Както знаете спанакът е тайното оръжие за неизчерпаема сила на Попай Моряка. За да сте силни като него, прибавете към полезното растение и артишок в комбинация с паста и ще получите едно невероятно ястие, подходящо както за обяд, така и за вечеря.

Необходими продукти:

- 6 супени лъжици масло;

- 4 скилидки ситно накълцан чесън;

- 2 плика бейби спанак;

- 2 кутии артишок, отцежда се от водата ;

- 3 с.л. брашно ;

- 3 чаши пълномаслено мляко ;

- 1/4 чаена лъжичка лют червен пипер ;

- сол и черен пипер на вкус;

- 1/2 чаша настъргано сирене пармезан ;

- 1-1/2 чаша настъргана моцарела;

- 1/2 чаша зеленчуков или пилешки бульон;

- 1/2 чаша галета паста (предварително подготвена);


Начин на приготвяне:

Разтопете две супени лъжици масло в голяма тенджера или тиган. Добавете чесъна и спанака.

Снимка: thepioneerwoman.com

Разбъркайте около една минута, докато спанакът се спари и след това го махнете от котлона.

Снимка: thepioneerwoman.com

Сложете отново две супени лъжици масло в тенджера или тиган на по-висока температура. Изсипете половината количество от артишока и бъркайте, докато не се оцвети леко – минимум между една и две минути. След това махнете и артишока от котлона и го оставете настрани.

Снимка: thepioneerwoman.com

Намалете температурата на по-ниски градуси. Сложете и последните две супени лъжици в тенджера или тиган. Когато се разтопи, прибавете брашното и млякото. Бъркайте около 3-4 минути, докато сместа не започва да се сгъстява.

Снимка: thepioneerwoman.com

Добавете пармезана, моцарелата и подправките. Ако сместа стане прекалено гъста, разредете с малко бульон.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това сложете артишока, пастата и спанака. Разбъркайте добре и отново осолете с подправки.

Снимка: thepioneerwoman.com

Сложете от сместа в чиния за сервиране и отгоре поръсете с галена и подправки.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари