Както знаете спанакът е тайното оръжие за неизчерпаема сила на Попай Моряка. За да сте силни като него, прибавете към полезното растение и артишок в комбинация с паста и ще получите едно невероятно ястие, подходящо както за обяд, така и за вечеря.
Необходими продукти:
- 6 супени лъжици масло;
- 4 скилидки ситно накълцан чесън;
- 2 плика бейби спанак;
- 2 кутии артишок, отцежда се от водата ;
- 3 с.л. брашно ;
- 3 чаши пълномаслено мляко ;
- 1/4 чаена лъжичка лют червен пипер ;
- сол и черен пипер на вкус;
- 1/2 чаша настъргано сирене пармезан ;
- 1-1/2 чаша настъргана моцарела;
- 1/2 чаша зеленчуков или пилешки бульон;
- 1/2 чаша галета паста (предварително подготвена);
Начин на приготвяне:
Разтопете две супени лъжици масло в голяма тенджера или тиган. Добавете чесъна и спанака.
Снимка: thepioneerwoman.com
Разбъркайте около една минута, докато спанакът се спари и след това го махнете от котлона.
Снимка: thepioneerwoman.com
Сложете отново две супени лъжици масло в тенджера или тиган на по-висока температура. Изсипете половината количество от артишока и бъркайте, докато не се оцвети леко – минимум между една и две минути. След това махнете и артишока от котлона и го оставете настрани.
Снимка: thepioneerwoman.com
Намалете температурата на по-ниски градуси. Сложете и последните две супени лъжици в тенджера или тиган. Когато се разтопи, прибавете брашното и млякото. Бъркайте около 3-4 минути, докато сместа не започва да се сгъстява.
Снимка: thepioneerwoman.com
Добавете пармезана, моцарелата и подправките. Ако сместа стане прекалено гъста, разредете с малко бульон.
Снимка: thepioneerwoman.com
След това сложете артишока, пастата и спанака. Разбъркайте добре и отново осолете с подправки.
Снимка: thepioneerwoman.com
Сложете от сместа в чиния за сервиране и отгоре поръсете с галена и подправки.
Снимка: thepioneerwoman.com