Този десерт определено трябва да се избягва от хора, които следват някаква диета, защото съдържа промишлени количества шоколад – течен, разтопен, както и бонбони. Ако все пак нямате предразсъдъци относно съставките му, отделете си половин час и забъркайте шоколадово-бонбонения десерт.
Необходими продукти:
- 6 супени лъжици масло големи бонбони;
- 1/8 чаена лъжичка сол;
- 1/3 чаша течен шоколад;
- 6 чаши криспис ориз;
- 1-1/2 чаша малки бонбони;
- 1 чаша орехи, ситно нарязани;
- 150 грама разтопен шоколад;
Начин на приготвяне:
Разтопете четири супени лъжици масло в голяма тенджера на средно слаб огън. Добавете големите бонбони и солта и разбъркайте.
Снимка: thepioneerwoman.com
По средата на топенето на бонбоните, добавете течния шоколад.
Снимка: thepioneerwoman.com
Когато бонбоните и шоколада се разтопят и се превърнат в хомогенна смес, добавете още две лъжици масло и отново разбъркайте.
Снимка: thepioneerwoman.com
Сложете криспис ориза в голяма купа и залейте със сместа от течен шоколад и бонбони.
Снимка: thepioneerwoman.com
След това поръсете с малките бонбони. Отново залейте с шоколадовата смес и отново сложете бонбони.
Снимка: thepioneerwoman.com
Преместете сместа в тавичка и поръсете отгоре с орехи. Разтопеният шоколад „разлейте“ с лъжица на зиг заг.
Снимка: thepioneerwoman.com
След това нарежете десерта на малки квадратни парчета.
Снимка: thepioneerwoman.com