Ако ви е омръзнало от всички нискокалорични рецепти и ястия с броколи, аспержи, тофу и т.н, които са модерни напоследък, ако сте любител на свинското месо и пицата, можете да пробвате тази рецепта.
Тя е всичко друго, но не и диетична. Затова пък е страшно вкусна, а когато я извадите гореща от фурната едва ще я дочакате да поизстине преди да ѝ се нахвърлите лакомо.
Необходими продукти:
½ килограм тесто за пица
1/2 килограм свински пържоли
сол и черен пипер на вкус
2 цели глави червен лук
3 супени лъжици масло
4 супени лъжици балсамов оцет
1/2 чаена лъжица сос Уорчестър
1-2 пакета прясно сирене моцарела
едро настърган пармезан
1 буркан сос за пица по ваш вкус
Инструкции за приготвяне:
Загрейте фурната до 220 градуса.
Снимка: thepioneerwoman.com
Запържете червения лук в масло (може и в зехтин или олио) на средно-слаб огън и добавете 2 супени лъжици балсамов оцет. Пържете го 10-12 минути докато потъмнее. След това го отстранете от огъня и го оставете настрана.
Снимка: thepioneerwoman.com
Направете марината от 2 супени лъжици балсамов оцет и сос уорчестър, в която потопете месото. Изпечете на грил пържолите на силен огън, като добавите подправките. След като е готово го оставете настрана.
Снимка: thepioneerwoman.com
Разточете тестото за пицата възможно най-тънко. Намажете го със соса за пица, след което наредете изпържения лук. След това нарежете на тънко моцарелата и я наредете.
Снимка: thepioneerwoman.com
Сложете пицата да се пече за 12-15 минути, докато тестото стане светло златисто, а моцарелата започне да се разтапя.
Снимка: thepioneerwoman.com
След това извадете пицата, нарежете пържолите на тънки флейки и ги подредете върху нея. Върнете пицата за още няколко минути, колкото месото да се загрее.
Снимка: thepioneerwoman.com
След като извадите пицата от фурната, поръсете я със стърготините пармезан и кетчуп, ако обичате. Нарежете я с нож за пица и я сервирайте веднага.