IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пица за истински мъже

17 октомври 2012 14 40

Рецепта за любителите на месото и пицата

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Ако ви е омръзнало от всички нискокалорични рецепти и ястия с броколи, аспержи, тофу и т.н, които са модерни напоследък, ако сте любител на свинското месо и пицата, можете да пробвате тази рецепта.

Тя е всичко друго, но не и диетична. Затова пък е страшно вкусна, а когато я извадите гореща от фурната едва ще я дочакате да поизстине преди да ѝ се нахвърлите лакомо.

Необходими продукти:

½ килограм тесто за пица

1/2 килограм свински пържоли

сол и черен пипер на вкус

2 цели глави червен лук

3 супени лъжици масло

4 супени лъжици балсамов оцет

1/2 чаена лъжица сос Уорчестър

1-2 пакета прясно сирене моцарела

едро настърган пармезан

1 буркан сос за пица по ваш вкус

Инструкции за приготвяне:

Загрейте фурната до 220 градуса.

Снимка: thepioneerwoman.com

Запържете червения лук в масло (може и в зехтин или олио) на средно-слаб огън и добавете 2 супени лъжици балсамов оцет. Пържете го 10-12 минути докато потъмнее. След това го отстранете от огъня и го оставете настрана.

Снимка: thepioneerwoman.com

Направете марината от 2 супени лъжици балсамов оцет и сос уорчестър, в която потопете месото. Изпечете на грил пържолите на силен огън, като добавите подправките. След като е готово го оставете настрана.

Снимка: thepioneerwoman.com

Разточете тестото за пицата възможно най-тънко. Намажете го със соса за пица, след което наредете изпържения лук. След това нарежете на тънко моцарелата и я наредете.

Снимка: thepioneerwoman.com

Сложете пицата да се пече за 12-15 минути, докато тестото стане светло златисто, а моцарелата започне да се разтапя.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това извадете пицата, нарежете пържолите на тънки флейки и ги подредете върху нея. Върнете пицата за още няколко минути, колкото месото да се загрее.

Снимка: thepioneerwoman.com

След като извадите пицата от фурната, поръсете я със стърготините пармезан и кетчуп, ако обичате. Нарежете я с нож за пица и я сервирайте веднага.

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Някой си ( преди 11 години )
Много по-лесно и евтино е ако се препече малко дебела сурова наденица разрязана на дължина а после след като и се премахне ципата се постави отгоре .Може и да се поразтроши.Преди допълниталното запичане се полива със сосовете
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар