IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Мини палачинки с пълнеж от тиква

1 ноември 2012 09 00

Вкусна, есенна закуска за любителите на сладкото

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Предлагаме ви рецепта за една вкусна закуска в духа на есента, която обаче е и доста калорична, така че бъдете внимателни и не прекалявайте с нея!

Това са мини палачинки с пълнеж от тиква, която в момента можете да намерите и купите навсякъде. Забравете за стандартните палачинки и разнообразете менюто си с този сладък деликатес.

Преди да започнете обаче с палачинките, трябва да нарежете тиквата, да я сварите и да я пасирате на пюре. Едва тогава можете да пристъпите към действие.

Необходими продукти:

 

3 чаши брашно

1 чаена лъжичка сол

2 супени лъжици бакпулвер

3 супени лъжици захар

2 чаши пюре от тиква

2 цели яйца

2 ч.л. канела

3 супени лъжици ванилия

2-1/2 чаши прясно мляко

3 супени лъжици кленов сироп

За сервиране:

Масло

Затоплен кленов/карамелов сироп

Счукани орехи

Бита сметана

Инструкции за приготвяне:


Снимка: thepioneerwoman.com

В голяма купа сложете брашното, солта, бакпулвера и захарта. Разбъркайте ги и ги оставете настрана.

Снимка: thepioneerwoman.com

В отделна купа смесете тиквеното пюре, яйцата, ванилията, канелата и млякото.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това смесете бавно мократа смес с купата със сухите съставки, като разбърквате внимателно с лъжица. Ако сместа ви се нуждае от повече влажност добавете още мляко. Тестото трябва да бъде течно, но гъсто.

Снимка: thepioneerwoman.com

Загрейте голям тиган на средно-слаб огън. Намажете с малко масло повърхността на тигана и капнете с голяма супена лъжица тесто върху тигана (вие сами преценявате размера на палачинките, могат да бъдат и по-големи).

Снимка: thepioneerwoman.com

Изчакайте една минута и ги обърнете от другата страна. Палачинките трябва да имат лек златисто-кафяв нюанс в средата.

Снимка: thepioneerwoman.com

Сервирайте палачинките с масло и бита сметана. Поръсете ги със счукани орехи и топъл карамелов или кленов сироп и ги консумирайте докато са топли. Можете да ги консумирате и така:

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

The-one ( преди 11 години )
Супер! Ще ги правя в събота! Благодаря за рецептата. Точно днес купех кленов сироп
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
kai4eto13 ( преди 12 години )
2 супени лъжици бакпулвер и 3 супени лъжици ванилия, уаууу :D
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар