Предлагаме ви рецепта за една вкусна закуска в духа на есента, която обаче е и доста калорична, така че бъдете внимателни и не прекалявайте с нея!
Това са мини палачинки с пълнеж от тиква, която в момента можете да намерите и купите навсякъде. Забравете за стандартните палачинки и разнообразете менюто си с този сладък деликатес.
Преди да започнете обаче с палачинките, трябва да нарежете тиквата, да я сварите и да я пасирате на пюре. Едва тогава можете да пристъпите към действие.
Необходими продукти:
3 чаши брашно
1 чаена лъжичка сол
2 супени лъжици бакпулвер
3 супени лъжици захар
2 чаши пюре от тиква
2 цели яйца
2 ч.л. канела
3 супени лъжици ванилия
2-1/2 чаши прясно мляко
3 супени лъжици кленов сироп
За сервиране:
Масло
Затоплен кленов/карамелов сироп
Счукани орехи
Бита сметана
Инструкции за приготвяне:
Снимка: thepioneerwoman.com
В голяма купа сложете брашното, солта, бакпулвера и захарта. Разбъркайте ги и ги оставете настрана.
Снимка: thepioneerwoman.com
В отделна купа смесете тиквеното пюре, яйцата, ванилията, канелата и млякото.
Снимка: thepioneerwoman.com
След това смесете бавно мократа смес с купата със сухите съставки, като разбърквате внимателно с лъжица. Ако сместа ви се нуждае от повече влажност добавете още мляко. Тестото трябва да бъде течно, но гъсто.
Снимка: thepioneerwoman.com
Загрейте голям тиган на средно-слаб огън. Намажете с малко масло повърхността на тигана и капнете с голяма супена лъжица тесто върху тигана (вие сами преценявате размера на палачинките, могат да бъдат и по-големи).
Снимка: thepioneerwoman.com
Изчакайте една минута и ги обърнете от другата страна. Палачинките трябва да имат лек златисто-кафяв нюанс в средата.
Снимка: thepioneerwoman.com
Сервирайте палачинките с масло и бита сметана. Поръсете ги със счукани орехи и топъл карамелов или кленов сироп и ги консумирайте докато са топли. Можете да ги консумирате и така:
Снимка: thepioneerwoman.com