Спомняте ли си филма с Джулия Робъртс „Яж, моли се и обичай“? Героинята ѝ, търсеща верния път в живота, направи първата спирка от пътуването си именно в Италия. Тя не само опитваше от традиционната италианска кухня, а ѝ се наслаждаваше с всяка хапка.
Несъмнено италианците разбират от храна. Затова и нашето предложение за рецепта е от италианската кухня. Този път обаче не е паста или пица, а говеждо месо по италиански.
Необходими продукти:
- 2 големи говежди пържоли
- 2 буркана печени червени чушки
- 2 буркана артишок
- 1 буркан сушени домати
- 2 глави воден лук – нарязан на четвъртинки
- бульон с вкус по избор
- магданоз
- 6 скилидки чесън - обелени
- 1 чаша вино (бяло или червено)
- 2 с.л. брашно сол и черен пипер на вкус
- яйчена юфка
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 135 градуса. Сложете месото в голяма купа. Прибавете чушките от консервата, изцедения артишок и сушените домати. Изсипете от сместа на сушените домати отгоре.
Снимка: thepioneerwoman.com
Добавете лука, чесъна и бульона. Захлупете купата и оставете продуктите във фурната за четири часа.
Снимка: thepioneerwoman.com
Когато времето изчете, проверете дали месото е е готово. Ако все още не е, върнете го обратно за още 30 минути. С решетъчна лъжица извадете зеленчуците и ги поставете в купа. Отделете и месото, само че в различна купа.
Снимка: thepioneerwoman.com
Снимка: thepioneerwoman.com
Пригответе яйчената юфка според указанията и я оставете настрани.
Снимка: thepioneerwoman.com
Смесете брашното с половината течност от готвенето и го оставете настрани.
Снимка: thepioneerwoman.com
Към останала половин течност от готвенето прибавете виното и я оставете да заври на по-силна температура. Прибавете другата част с брашното. Целта е да получите гъста консистенция, приличаща на сос.
Снимка: thepioneerwoman.com
Подредете варената юфка в голям поднос. Върху нея подредете нарязани парчета месо.
Снимка: thepioneerwoman.com
Отгоре сложете и зеленчуците и залейте с готовия сос.
Снимка: thepioneerwoman.com
Нарежете магданоза и поръсете отгоре с него.
Снимка: thepioneerwoman.com