IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Задушено месо по италиански

4 ноември 2012 10 17

Вкусно говеждо с италиански привкус

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Спомняте ли си филма с Джулия Робъртс „Яж, моли се и обичай“? Героинята ѝ, търсеща верния път в живота, направи първата спирка от пътуването си именно в Италия. Тя не само опитваше от традиционната италианска кухня, а ѝ се наслаждаваше с всяка хапка.

Несъмнено италианците разбират от храна. Затова и нашето предложение за рецепта е от италианската кухня. Този път обаче не е паста или пица, а говеждо месо по италиански.

Необходими продукти:

- 2 големи говежди пържоли

- 2 буркана печени червени чушки

- 2 буркана артишок

- 1 буркан сушени домати

- 2 глави воден лук – нарязан на четвъртинки

- бульон с вкус по избор

- магданоз

- 6 скилидки чесън - обелени

- 1 чаша вино (бяло или червено)

- 2 с.л. брашно сол и черен пипер на вкус

- яйчена юфка

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 135 градуса. Сложете месото в голяма купа. Прибавете чушките от консервата, изцедения артишок и сушените домати. Изсипете от сместа на сушените домати отгоре.

Снимка: thepioneerwoman.com

Добавете лука, чесъна и бульона. Захлупете купата и оставете продуктите във фурната за четири часа.

Снимка: thepioneerwoman.com

Когато времето изчете, проверете дали месото е е готово. Ако все още не е, върнете го обратно за още 30 минути. С решетъчна лъжица извадете зеленчуците и ги поставете в купа. Отделете и месото, само че в различна купа.

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Пригответе яйчената юфка според указанията и я оставете настрани.

Снимка: thepioneerwoman.com

Смесете брашното с половината течност от готвенето и го оставете настрани.

Снимка: thepioneerwoman.com

Към останала половин течност от готвенето прибавете виното и я оставете да заври на по-силна температура. Прибавете другата част с брашното. Целта е да получите гъста консистенция, приличаща на сос.

Снимка: thepioneerwoman.com

Подредете варената юфка в голям поднос. Върху нея подредете нарязани парчета месо.

Снимка: thepioneerwoman.com

Отгоре сложете и зеленчуците и залейте с готовия сос.

Снимка: thepioneerwoman.com

Нарежете магданоза и поръсете отгоре с него.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари