IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Пълнени хлебчета с кремообразни зеленчуци

7 ноември 2012 11 40

Гъста супа, сервирана в хлебче

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Понякога въображението може да се развихри до такава степен, че да обедини две неща в едно. Повечето хора обичат да похапват хляб, а ако не го правят, то почи сигурно е, защото пазят диета. Сега ще ви изкушим с една нетрадиционна рецепта с хляб, която може и да ви накара да се откажете от диетата, поне за един ден.

Ето и кои продукти са ви необходими:

- 4 супени лъжици масло

- 1 глава лук - нарязан

- три резена бекон – нарязани на ситно

- 3 вида чушки (червена, жълта, оранжева) - нарязани

- 1 консерва царевица

- 1/4 чаша брашно

- 3 чаши пилешки бульон

- 2 чаши по-гъста прясно мляко

- 1 чаша настърган кашкавал

- 1 чаша настъргано сирене с чушки

- 1/3 чаша нарязан праз лук

- хлебчета

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера се разтопява маслото на средно-висока температура. Добавя се лука и се запържва за няколко минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

Към лука се прибавя и беконът, който се готви за около минута.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това се прибавят и чушките, които се запържват за още няколко минути, докато омекнат. Идва ред и на царевицата, на която ѝ е необходимо около минута време за готвене. Разбърква се добре.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това зеленчуците се поръсват равномерно с брашното и се добавя пилешкия бульон. Разбъркват се и се готвят три-четири минути, докато не се получи средно гъста смес. След това температурата на котлона се намаля на ниска.

Снимка: thepioneerwoman.com

Добавя се още прясното мляко, като след това тенджерата се захлупва, за да покъкри сместа за около 15 минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

След като необходимото време мине, се прибавят настърганите кашкавал и сирене заедно с празия лук.

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Когато кашкавалът и сиренето се разтопят, сместа се овкусява с поправки.

Снимка: thepioneerwoman.com

От всяко хлебче се отрязва по една трета, а останалата част се издълбава. След това в празнината се изсипва от готовата смес.

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Сервира се заедно с похлупачето.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари