IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Боровинко-лимонени сладки рулца

7 декември 2012 11 40

Страхотни коледни сладкиши

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Коледните и новогодишни празници наближават, така че ако искате да изненадате приятно вашите приятели, близки и роднини, предлагаме ви подходящата рецепта, с която да го направите. Тя представлява сладки рулца с боровинки и отенък на лимон. Общото време за приготвяне е около два часа, но пък близките ви го заслужават. Ето и необходимите продукти, от които се получават общо 24 рулца:

За тестото:

- 4 чаши пълномаслено мляко;

- 1 чаена чаша захар;

- 1 чаша олио от рапица;

- 2 опаковки суха мая;

- 8 чаши брашно;

- 1 чаша брашно допълнително;

- 1 супена лъжица сол;

- 1 чаена лъжичка сода;

- 1 чаена лъжичка бакпулвер;

За плънката: масло;

- 3-4 чаши захар;

- 2 лимона (настъргана кора);

- 2 чаши пресни боровинки;

За глазурата:

- 1 изстискан лимон;

- 2 лимона (настъргана кора);

- 3 чаши пудра захар;

- 2 чаши пълномаслено мляко;

- сол;

- 3 супени лъжици разтопено масло;

Начин на приготвяне:

1. За тестото

Смесете млякото заедно с една чаша захар в голяма тенджера. Към тях прибавете олиото от рапица и разбъркайте. Загрейте сместа на средна температура, без да става прекалено гореща. Махнете тенджерата от котлона и оставете сместа да се охлади.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това прибавете маята и 8 чаши брашно към сместа. Разбъркайте леко, докато напълно се комбинират. Консистенцията трябва да бъде влажна и лепкава. Сложете кърпа, която да покрие сместа и я оставете за един час настрани.

Снимка: thepioneerwoman.com

След като измине един час, прибавете още една чаша брашно. Добавете и солта, содата и бакпулвера. Разбъркайте добре, докато всички съставки се комбинират. Сложете отново кърпа и оставете тенджерата в хладилника.

Снимка: thepioneerwoman.com

Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете с масло голяма тавичка, в която ще печете рулцата. Разтопете масло в малка тенджера на средна температура.

Снимка: thepioneerwoman.com

Разделете тестото на две половини. Вземете една от тях и я поставете върху набрашнена повърхност. Разточете я, колкото е възможно по-тънко и след това намажете тестото с разтопеното масло.

Снимка: thepioneerwoman.com

Смесете захарта заедно с настърганата лимонена кора.

Снимка: thepioneerwoman.com

Поръсете с тях тестото отгоре, като след това прибавите боровинките.

Снимка: thepioneerwoman.com

Започнете от крайната за вас страна да навивате тестото. Запечатайте двете страни.

Снимка: thepioneerwoman.com

С остър нов нарежете тестото и наредете получените рулца в предварително намазаната тава. Оставете ги да втасат за 20 минути. След това ги печете между 15 и 20 минути, докато придобият златисто-кафява коричка.

Снимка: thepioneerwoman.com

За глазурата:

Смесете изстискания лимонов сок, лимонената кора, пудрата захар, млякото и малко сол в купа. Добавете малко разтопено масло и разбъркайте.

Снимка: thepioneerwoman.com

Залейте с готовата смес изпечените рулца.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари