IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Говежда яхния

21 януари 2013 15 40

Говеждо месо, картофено пюре и още нещо...

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Говеждата яхния е подходяща, както за вечеря, така и за обяд. Когато и да решите да изпробвате кулинарните си умения обаче, трябва да отделите около три часа, за да приготвите тази рецепта. Все пак хубавите неща стават бавно, нали така? Освен месо, в яхнията има и зеленчуци, което я прави много апетитна. Ето и кои са необходимите продукти за нейното приготвяне:

За яхнията:

- 3 супени лъжици зехтин;

- 1 супена лъжица масло;

- 1 килограм говеждо месо - нарязано на парчета;

- сол и черен пипер;

- 1 глава лук - нарязана на парчета;

- 3 скилидки чесън – смлян; лютеница;

- 4 чаши бульон;

Допълнително:

- ½ чаена лъжица захар;

- 4 моркова – нарязани на кубчета;

- 2 репи – нарязани на кубчета;

- 2 супени лъжици млян пресен магданоз;

Начин на приготвяне:

Осолете говеждото месо със сол и черен пипер на вкус.

Снимка: thepioneerwoman.com

В тенджера загрейте зехтин и масло. След това прибавете месото. Пържете, докато месото не придобие кафяв цвят. Когато е готово, го извадете в чиния. В тенджерата прибавете лука и чесъна. Запържете ги и към тях прибавете една лъжица лютеница. Разбъркайте добре и оставете на огън за около две минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това добавете бульона, захарта и подправките. Разбъркайте и сложете говеждото месо отново в тенджерата. Сложете капака отгоре, намалете температурата на ниска и оставете месото за около час и половина – два.

Снимка: thepioneerwoman.com

След като необходимото време изтече, добавете нарязаните морков и ряпа. Сложете капака и оставете храната за още половин час. Сосът, който ще се получи трябва да е гъст.

Снимка: thepioneerwoman.com

Когато зеленчуците и месото са достатъчно крехки, махнете тенджерата от котлона. Сервирайте яхнията заедно с картофено пюре, като я поръсите отгоре с пресния магданоз.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари