Ако обичате крем супа от картофи, но сте придирчиви към нея, може би тази рецепта ще ви допадне. Тук супата има различна текстура.
Част от нея е пасирана, другата част – не е, така че все пак да усещате зеленчуците. Супата е доста вкусна и е доста хранителна, заради добавката от бекон, кашкавал и сметана. А ето я и самата рецепта.
Необходими продукти:
6 тънки резена бекон; 1 цял лук; 3 цели моркова; 3 стъбла целина; 6 цели, червеникавокафяви картофи; 8 чаши пилешки или зеленчуков бульон; 3 супени лъжици брашно; 1 чаша прясно мляко; 1/2 ч. чаша заквасена сметана; 1/2 чаена лъжичка сол; черен пипер на вкус; 1/2 чаена лъжичка червен пипер; 1 чаена лъжица пресен магданоз; 1 чаша настъргано сирене по ваш избор.
Инструкции за приготвяне:
Нарежете бекон на тънки ивици, загрейте котлона на над средна температура и запържете бекона в тефлонов тиган без мазнина.

Снимка: thepioneerwoman.com
След това го оставете настрани като го пресипете в друг съд.

Снимка: thepioneerwoman.com
Отново в същия тиган добавете лука, морковите и целината, които сте нарязали предварително на малки кубчета.

Снимка: thepioneerwoman.com
Разбъркайте и задушавайте в продължение на 2 минути. След това добавете в тигана нарязаните на малки кубчета картофи.

Снимка: thepioneerwoman.com
Гответе в продължение на 5 минути, като подправите зеленчуците със сол, червен и черен пипер на вкус.

Снимка: thepioneerwoman.com
Изсипете, предварително разтворения във вода бульон към зеленчуците и изчакайте всичко да заври леко. Гответе супата в продължение на 10 минути или докато картофите започнат да омекват.

Снимка: thepioneerwoman.com
Разбъркайте заедно брашното и млякото в един съд, след което ги изсипете в супата и я оставете да ври на котлона още 5 минути.

Снимка: thepioneerwoman.com
Отделете 1/2 до 2/3 от супата и я пасирайте в блендер или с пасатор докато стане напълно гладка.

Снимка: thepioneerwoman.com
След това пасираната част я върнете в супата и разбъркайте добре сместа. Ако има нужда от още подправки - добавете, каквото трябва.

Снимка: thepioneerwoman.com
След това добавете и заквасената сметана и отново разбъркайте. Накрая добавете и магданоза, който сте нарязали на ситно преди това.

Снимка: thepioneerwoman.com
Сервирайте супата в малко купички, като отгоре я поръсите с настъргания кашкава и хрупкавите парченца бекон.

Снимка: thepioneerwoman.com






Инфлацията в Гърция се понижава за трети пореден месец
Архангелова задушница е - какви са традициите
Времето в събота: Слънчево и с температури до 24°
Продължителните разходки удължават живота
2024 г. вероятно е била най-горещата в последните 125 хил. години
Пробив в създаването на диаманти с помощта на електрони
В Китай се готвят да изстрелят ракетата Long March 2F с пилотирана мисия Shenzhou 21
SpaceX разработва „опростен“ подход към лунната мисия Starship
Във Ферари са решили бъдещето на Люис Хамилтън
Как един защитник се превърна в голмайстора на Тотнъм
Одобриха продажбата на ЛА Лейкърс в НБА
Само един мач ще се изиграе на Боксинг Дей от Висшата лига
3 картини разкриват какво ви очаква през ноември
Лунна диета за ноември
1 ноември – ден на народните будители
Нумерологична прогноза за 1 ноември
Откриха нови сигнали в мозъка, чрез които се диагностицира Паркинсон
Кои храни са най-вредни за мозъка?
Как да разпознаем инфекциозна мононуклеоза в детска възраст?
Какво е козметичен фастинг и защо набира популярност?
Остави коментар
tugi
( преди 12 години )