IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Перфектната картофена супа

23 януари 2013 11 00

Крем-супата съдържа бекон, кашкавал и сметана

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Ако обичате крем супа от картофи, но сте придирчиви към нея, може би тази рецепта ще ви допадне. Тук супата има различна текстура.

Част от нея е пасирана, другата част – не е, така че все пак да усещате зеленчуците. Супата е доста вкусна и е доста хранителна, заради добавката от бекон, кашкавал и сметана. А ето я и самата рецепта.

Необходими продукти:

6 тънки резена бекон; 1 цял лук; 3 цели моркова; 3 стъбла целина; 6 цели, червеникавокафяви картофи; 8 чаши пилешки или зеленчуков бульон; 3 супени лъжици брашно; 1 чаша прясно мляко; 1/2 ч. чаша заквасена сметана; 1/2 чаена лъжичка сол; черен пипер на вкус; 1/2 чаена лъжичка червен пипер; 1 чаена лъжица пресен магданоз; 1 чаша настъргано сирене по ваш избор.

Инструкции за приготвяне:

Нарежете бекон на тънки ивици, загрейте котлона на над средна температура и запържете бекона в тефлонов тиган без мазнина.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това го оставете настрани като го пресипете в друг съд.

Снимка: thepioneerwoman.com

Отново в същия тиган добавете лука, морковите и целината, които сте нарязали предварително на малки кубчета.

Снимка: thepioneerwoman.com

Разбъркайте и задушавайте в продължение на 2 минути. След това добавете в тигана нарязаните на малки кубчета картофи.

Снимка: thepioneerwoman.com

Гответе в продължение на 5 минути, като подправите зеленчуците със сол, червен и черен пипер на вкус.

Снимка: thepioneerwoman.com

Изсипете, предварително разтворения във вода бульон към зеленчуците и изчакайте всичко да заври леко. Гответе супата в продължение на 10 минути или докато картофите започнат да омекват.

Снимка: thepioneerwoman.com

Разбъркайте заедно брашното и млякото в един съд, след което ги изсипете в супата и я оставете да ври на котлона още 5 минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

Отделете 1/2 до 2/3 от супата и я пасирайте в блендер или с пасатор докато стане напълно гладка.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това пасираната част я върнете в супата и разбъркайте добре сместа. Ако има нужда от още подправки - добавете, каквото трябва.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това добавете и заквасената сметана и отново разбъркайте. Накрая добавете и магданоза, който сте нарязали на ситно преди това.

Снимка: thepioneerwoman.com

Сервирайте супата в малко купички, като отгоре я поръсите с настъргания кашкава и хрупкавите парченца бекон.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

tugi ( преди 11 години )
НАИСТИНА ТАЗИ СУПА Е ПЕРФЕКТНА.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар