Тази рецепта определено не се препоръчва за хора, спазващи диета. В нея освен зеленчуци, има и изобилие от хляб. Той е толкова вкусен обаче, че си струва да пренебрегнете стриктния си хранителен режим. Освен това приготвянето на вегетарианската мусака с хляб не изисква кой знае какви усилия, което пести време. Ето и какви продукти ви трябват:
- 8 яйца;
- 2 чаши прясно мляко;
- ¼ чаша кафява захар;
- 2 франзели;
- 2 моркова;
- 3 стебла целина;
- 1 глава лук;
- 7 малки гъбки;
- магданоз;
- 2 чаши боровинки;
- 1/3 чаша пармезан;
Начин на приготвяне:
Нарежете франзелите на малки кубчета.
Снимка: thefoodinmybeard.com
След това ги сложете в тава, залейте ги с малко зехтин и овкусете със сол. Оставете ги във фурната, за да изсъхнат и да станат много хрупкави.
Снимка: thefoodinmybeard.com
В дълбока купа смесете яйцата и прясното мляко.
Снимка: thefoodinmybeard.com
Нарежете на ситно всички зеленчуци и ги поръсете с кафявата захар. След това ги запържете в малко масло, докато омекнат за около 5-7 минути. След това добавете боровинките и ги оставете на огъня за около 1 минута. Добавете магданоза.
Снимка: thefoodinmybeard.com
Изсипете микса от зеленчуците върху хляба и разбъркайте.
Снимка: thefoodinmybeard.com
Снимка: thefoodinmybeard.com
След това залейте хляба с сместа от яйца и мляко. Поръсете с настърган пармезан и го оставете да се пече във фурната, докато ястието не придобие кафява коричка.
Снимка: thefoodinmybeard.com