IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Вегетарианска мусака с хляб

30 януари 2013 11 40

Бърза и лесна рецепта

Снимка: thefoodinmybeard.com

Снимка: thefoodinmybeard.com

Тази рецепта определено не се препоръчва за хора, спазващи диета. В нея освен зеленчуци, има и изобилие от хляб. Той е толкова вкусен обаче, че си струва да пренебрегнете стриктния си хранителен режим. Освен това приготвянето на вегетарианската мусака с хляб не изисква кой знае какви усилия, което пести време. Ето и какви продукти ви трябват:

- 8 яйца;

- 2 чаши прясно мляко;

- ¼ чаша кафява захар;

- 2 франзели;

- 2 моркова;

- 3 стебла целина;

- 1 глава лук;

- 7 малки гъбки;

- магданоз;

- 2 чаши боровинки;

- 1/3 чаша пармезан;

Начин на приготвяне:

Нарежете франзелите на малки кубчета.

Снимка: thefoodinmybeard.com

След това ги сложете в тава, залейте ги с малко зехтин и овкусете със сол. Оставете ги във фурната, за да изсъхнат и да станат много хрупкави.

Снимка: thefoodinmybeard.com

В дълбока купа смесете яйцата и прясното мляко.

Снимка: thefoodinmybeard.com

Нарежете на ситно всички зеленчуци и ги поръсете с кафявата захар. След това ги запържете в малко масло, докато омекнат за около 5-7 минути. След това добавете боровинките и ги оставете на огъня за около 1 минута. Добавете магданоза.

Снимка: thefoodinmybeard.com

Изсипете микса от зеленчуците върху хляба и разбъркайте.

Снимка: thefoodinmybeard.com

Снимка: thefoodinmybeard.com

След това залейте хляба с сместа от яйца и мляко. Поръсете с настърган пармезан и го оставете да се пече във фурната, докато ястието не придобие кафява коричка.

Снимка: thefoodinmybeard.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

гнгдшигнзу ( преди 12 години )
tugi ( преди 12 години )
jpjp'ok'p ( преди 12 години )