IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шоколадови амурчета за Свети Валентин

6 февруари 2013 11 40

Лесна и вкусна рецепта, с която да изненадате любимия

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Ако ви е омръзнало да поднасяте възглавнички с формата на сърце на половинката си за Свети Валентин, можете да го изненадате с тези лесни и вкусни шоколадови сладки, които да приготвите специално за него.

За тази рецепта не ви трябват много и скъпи хранителни продукти, нито пък времето за приготвяне е дълго и уморително.

Достатъчни са ви само 20 минути, желание и следните съставки:

- 16 цели сладки крекери грахам (правоъгълни бисквити);

- 1 пакет/кофичка подсладена заквасена сметана/крем маршмелоу;

- Разтопен шоколад/шоколадов фондан;

- Счукани орехи, бадеми, захарни и шоколадови пръчици.

Инструкции за приготвяне:

 

Сложете по една супена лъжица бял крем маршмелоу или подсладената заквасена сметана върху 8 бисквити.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това похлупете намазаните бисквити с другите осем бисквити като леко натиснете и се получи нещо като сандвич.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това сложете "сандвичите" във фризера за около 30 минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

Междувременно разтопете шоколада в стъклена купа и го оставете да се охлади, като го разбърквате от време на време, за да остане течен.

Снимка: thepioneerwoman.com

Извадете сандвичите от фризера и един по един ги потопете в разтопения шоколад, като отцеждате излишъка. Действайте бързо. След като потопите и осемте сандвича, изберете с каква декорация да ги поръсите.

Снимка: thepioneerwoman.com

Можете да направите всеки сандвич с различна украса - натрошени бадеми, орехи, шоколадови, захарни пръчици...

Снимка: thepioneerwoman.com

След това отново върнете сладките обратно във фризера, за да се стегне шоколадовата глазура.

Снимка: thepioneerwoman.com

След още 30 минути можете да ги извадите на стайна температура и бързо-бързо да ги поднесете на любимия или да ги преместите в хладилника.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари