Говеждото месо е по-полезно от свинското и си заслужава да експериментирате различни рецепти с него, докато откриете няколко, които да ви допадат.
Предлагаме ви едно ястие с говеждо и червени чушки, което може да се сготви с ориз, оризови спагети или юфка.
Ястието е пикантно и много вкусно. Ще ви трябва не повече от половин час, за да го приготвите и като цяло е лесно.
А ето и повече подробности за неговия състав и начин на приготвяне:
Необходими продукти:
1-1/2 кг говеждо месо, нарязано на много тънко;
1/2 чаша ниско натриев соев сос;
3 супени лъжици шери;
2 супени лъжици кафява захар;
2 супени лъжици царевично нишесте;
1 с.л. млян пресен джинджифил;
2 скилидки чесън;
1 чаена лъжичка чили;
2 супени лъжици масло от рапица;
1 глава жълт лук;
2 цели червени чушки;
1 с.л. лют червен пипер;
1/2 пакет юфка/паста;
пресен магданоз.
Инструкции за приготвяне:
Смесете соевия сос, шерито, кафявата захар, царевичното нишесте, джинджифила, чесъна и чилито в един съд. Мариновайте говеждото месо за няколко минути.
Снимка: thepioneerwoman.com
През това време загрейте 1 супена лъжица масло от рапица в голям тиган на средно висока температура.
Снимка: thepioneerwoman.com
След това запържете нарязания лук за около минута. Изведете го и го оставете в отделна чиния. Върнете тигана на котлона и запържете чушките за още една минута. После и тях оставете настрана.
Снимка: thepioneerwoman.com
Върнете тигана на котлона, добавете останалото масло и 1/3 от маринатата със соевия сос. Оставете ги да врят заедно за 20-30 секунди, а след това сложете вътре и месото. Запържете го докато стане кафеникаво.
След това намалете котлона и добавете към месото лука, чушките и останалия сос и разбъркайте добре. Оставете да къкри на слаб огън в продължение на няколко минути докато сосът бавно се сгъсти. След това изключете котлона.
Снимка: thepioneerwoman.com
През това време сварете юфката. След като е готова я добавете към месото като
Снимка: thepioneerwoman.com
Декорирайте ястието с листа от пресен магданоз и го сервирайте веднага докато е топло
Снимка: thepioneerwoman.com