IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Домашен сос салца

22 февруари 2013 11 00

Вкусна и пикантна разядка за пред телевизора

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Ако си падате по мексиканската кухня, със сигурност харесвате пикантния сос салца, който доста добре се комбинира с начос, царевична питка или тортила чипс.

По принцип основата на този сос са доматите, но тайната му се крие в другите му пикантни съставки.

Той е много подходящ за пред телевизора, особено ако ви предстои нещо интересно за гледане.

Другата тайна на хубавия салца сос е да не се прави от смлени домати, а от консерва на едри парчета или дори цели домати.

Хубавото на домашната салца е, че тя няма да съдържа оцет и консерванти.

За тази рецепта ще ви трябват хубав кухненски робот, 10 свободни минути и следните продукти:

1 консерва с цели домати;

2 зелени люти чушки;

1 глава лук;

1 скилидка чесън;

1/4 чаена лъжичка захар;

1/4 чаена лъжичка сол;

1/4 чаена лъжичка смлян кимион;

сок от един лимон/лайм;

Няколко стръка магданоз.

Инструкции за приготвяне:

Първо нарежете лука, чушките и чесъна на ситно.

Снимка: thepioneerwoman.com

После сложете доматите в купата на кухненския робот и ги пасирайте за няколко секунди, но да останат на малки парчета. След това добавете чесъна, чушките и лука, както и подправките и отново пуснете блендера на умерена скорост.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това добавете лимоновия сок и магданоза. Най-накрая сложете и кимиона. Ако сосът не е достигнал желаната от вас плътност, добавете някоя от съставките.

Снимка: thepioneerwoman.com

Време е да си вземете царевична питка или чипс и да опитате салцата. Внимавайте със солта защото повечето видове чипс/начос са много солени!

Снимка: thepioneerwoman.com

Приберете в хладилника готовата салца за няколко часа. Това ще подобри вкуса ѝ.

Снимка: thepioneerwoman.com

Ако обичате да си угаждате, след като купите своя чипс ще подобрите вкуса му със сирене чедър, пармезан или с кашкавал.

Снимка: thepioneerwoman.com

Рендосайте вашето сирене/кашкавал върху чипса и го сложете въ горещата фурна за около 5 минути докато се разтопи.

Снимка: thepioneerwoman.com

Приятно хапване!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари