IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Къри супа от леща

27 февруари 2013 11 00

Време е за нещо по-пикантно

Снимка: pickyeaterblog.com

Снимка: pickyeaterblog.com

Къри супата от леща е едновременно лесна за изпълнение рецепта, както и здравословен избор за вечеря. Лещата е богат източник на протеини и фибри. Както знаете, има различни видове леща, така че сами може да изберете тази, която най-много ви харесва на вкус. Друга полезна съставка в супата е спанакът. Ето и кои продукти още ще са ви необходими, за да приготвите къри купата от леща:

- 1 чаена лъжица зехтин;

- 1 чаша нарязан лук;

- 1 супена лъжица смлян чесън – около 4 скилидки;

- 1 супена лъжица смлян пресен джинджифил;

- 1.5 супена лъжица къри на прах;


- 1/8 чаена лъжица лют червен пипер;

- 3 чаши зеленчуков бульон;

- 1.5 супена лъжица балсамов оцет;

- 450 грама задушена леща;

- 2 чаши пресен спанак;

- ¼ чаена лъжица сол;

- ¼ чаена лъжица черен пипер;

- ¼ чаша нарязан пресен магданоз;

- ¼ чаша кисело мляко;

Начин на приготвяне:

Загрейте котлона на средна топлина. В голяма тенджера запържете лука в масло за около 3 минути. Добавете чесъна и джинджифила и запържете за още една минута. Към тях прибавете кърито на прах, лютия червен пипер и гответе за още половин минута, като разбърквате сместа постоянно.

Снимка: pickyeaterblog.com

След това добавете бульона, оцета и задушената леща. Увеличете температурата на котлона и чакайте, докато сместа не започне да ври. След това отново намалете температурата и оставете лещата да къкри 5 минути.

Снимка: pickyeaterblog.com

Пасирайте сместа с помощта на пасатор. Когато получите хомогенна смес, прибавете спанака, солта и черния пипер. Разбъркайте. Накрая добавете магданоза и отново разбъркайте.

Снимка: pickyeaterblog.com

Снимка: pickyeaterblog.com

Изсипете от сместа в купа, сложете една лъжица кисело мляко и отново поръсете с магданоз.

Снимка: pickyeaterblog.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари