IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Свинско бон филе с билки и подправки

4 март 2013 11 40

Вкусна и лесна рецепта за цялото семейство

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Дори да не сте голям фен на свинското месо, тази рецепта има шанс да ви допадне, защото е по-различна, а бон филето е мариновано, има сос и глазура.

Приготвянето на ястието изисква малко време, а и си заслужава, защото после мъжете в семейството ви ще  хвалят дълго време кулинарните ви умения. 

А ето и в детайли как да направите тази ароматна вечеря.

Необходими продукти:

- Две цели свински бон филета;

- Сол и черен пипер на вкус;

- 8 супени лъжици провансалски микс подправки (или друг микс, който ви допада);

- 1 чаша конфитюр/ сладко от смокини, праскови или сливи;

- 1 чаша вода;

- 1 супена лъжица балсамов оцет.

 

Инструкции за приготвяне:

Загрейте фурната до 220 градуса. Осолете обилно свинското бон филе и го намажете с черен пипер, след което го оваляйте в смес с билки и подправки.

Снимка: thepioneerwoman.com

Натиснете го хубаво към подправките, за да могат те да се задържат към месото.

Снимка: thepioneerwoman.com

Поставете свинското месо в широк тиган и го печете във фурната за 12 до 15 минути докато вече не е розово на цвят (може да го печете и в плик).

Снимка: thepioneerwoman.com

Извадете го от фурната и го оставете да почине за 10 минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

Междувременно направете маринатата от сладкото, водата и оцета в малка тенджерка и я оставете да къкри на котлона.

Снимка: thepioneerwoman.com

Нарежете свинското на дебели филийки. След това всяко едно парче го намажете с този сос/глазура. Поднесете го с пюре от картофи или миск от задушени зеленчуци. Добър апетит!

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари