Дори да не сте голям фен на свинското месо, тази рецепта има шанс да ви допадне, защото е по-различна, а бон филето е мариновано, има сос и глазура.
Приготвянето на ястието изисква малко време, а и си заслужава, защото после мъжете в семейството ви ще хвалят дълго време кулинарните ви умения.
А ето и в детайли как да направите тази ароматна вечеря.
Необходими продукти:
- Две цели свински бон филета;
- Сол и черен пипер на вкус;
- 8 супени лъжици провансалски микс подправки (или друг микс, който ви допада);
- 1 чаша конфитюр/ сладко от смокини, праскови или сливи;
- 1 чаша вода;
- 1 супена лъжица балсамов оцет.
Инструкции за приготвяне:
Загрейте фурната до 220 градуса. Осолете обилно свинското бон филе и го намажете с черен пипер, след което го оваляйте в смес с билки и подправки.
Снимка: thepioneerwoman.com
Натиснете го хубаво към подправките, за да могат те да се задържат към месото.
Снимка: thepioneerwoman.com
Поставете свинското месо в широк тиган и го печете във фурната за 12 до 15 минути докато вече не е розово на цвят (може да го печете и в плик).
Снимка: thepioneerwoman.com
Извадете го от фурната и го оставете да почине за 10 минути.
Снимка: thepioneerwoman.com
Междувременно направете маринатата от сладкото, водата и оцета в малка тенджерка и я оставете да къкри на котлона.
Снимка: thepioneerwoman.com
Нарежете свинското на дебели филийки. След това всяко едно парче го намажете с този сос/глазура. Поднесете го с пюре от картофи или миск от задушени зеленчуци. Добър апетит!
Снимка: thepioneerwoman.com