IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Колоритна салата на редове

5 март 2013 15 02

Вкусно и артистично предложение за вашите семейство и гости

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Предлагаме ви рецепта за една лесна, засищаща и красива салата, която се реди на слоеве. Можете да променяте съставките според вашия вкус или според съдържанието на хладилника си към момента.

Задължително е да имате няколко вида пресни зеленчуци, някакво френско сирене или кашкавал и яйца. Иначе стандартните съставки са като тези, в повечето салати.

Добре е да имате голяма и дълбока стъклена купа, през която да могат да се открояват различните редове в салатата, показвайки своята колоритна красота.

А ето и рецептата в детайли.

Необходими продукти:

 

2 глави салата айсберг;

300 грама измит, пресен спанак;

Сол и черен пипер на вкус;

8 цели твърдо сварени яйца;

½ кг наразян бекон;

4 големи домата;

1 връзка зелен лук;

300 гр сирене чедър/кашкавал;

500 гр замразен грах.

За дресинга:

1/2 чаша майонеза;

1/2 чаена чаша заквасена сметана;

1 с.л. захар;

Пресен копър.

Инструкции за приготвяне:


Снимка: thepioneerwoman.com

Вземете прозрачната стъклена купа и започнете да редите салатата на слоеве. Започнете със слой от ситно нарязан айсберг. Поръсете го със сол и прясно смлян черен пипер.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това сложете един ред спанак, който също поръсете със сол и черен пипер.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това нарежете твърдо сварените яйца – те са вашият трети ред.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това идва време за нарязания на тънко бекон. Можете да го запържите преди това, ако желаете.

Снимка: thepioneerwoman.com

След него подредете нарязаните на ситно домати, които също трябва да овкусите с подправки.

Снимка: thepioneerwoman.com

Доматите поръсете с ред от нарязан зелен лук.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това е време за настъргания кашкавал/сирене Чедър (можете да използвате моцарела или обикновено сирене).

Снимка: thepioneerwoman.com

След това сложете щедър слой частично размразен грах.

Снимка: thepioneerwoman.com

За дресинга смесете заквасената сметана с майонеза в отделна купа. Добавете една супена лъжица захар. Можете да сложите и други пресни подправки и малко чесън.

Снимка: thepioneerwoman.com

Намажете най-горния слой с дресинга с помощта на лъжица.

Снимка: thepioneerwoman.com

Поръсете с пресен копър. Покрийте салатата с найлоново фолио и я сложете в хладилника за няколко часа. Консумирайте я в следващите  8 часа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари