IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пиле по флорентински

8 март 2013 13 23

Пилешки гърди с паста, спанак и домати

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Тази рецепта е идеална за любителите на тестените изделия, които обаче обичат и свежите зеленчуци. Тя е подходяща както за семейна вечеря, така и за гости, тъй като би се харесала на почти всеки.

Освен това рецептата е лесна, бързо се прави, продуктите за нея се намират лесно, а е и доста хранителна. Ето и повече за нея в детайли:

Необходими продукти:

1/2 пакет паста – пене;

4 обезкостени пилешки гърди без кожа;

Сол и черен пипер на вкус;

2 супени лъжици масло;

2 супени лъжици зехтин;

4 скилидки чесън;

3 чаши сухо бяло вино;

3 чаши зеленчуков бульон, с ниско съдържание на натрий;

500 гр бейби спанак;

2 опаковки чери домати;

Едронастърган пармезан

Инструкции за приготвяне:

Сварете пастата според указанията на пакета в леко подсолена вода. След това ги отцедете от водата и ги оставете настрана.

Снимка: thepioneerwoman.com

Нарежете пилешките гърди на малки хапки и ги поръсете със сол и черен пипер.

Снимка: thepioneerwoman.com

В голям тиган разтопете маслото (на силен огън) и го смесете със зехтина. Прибавете в тигана пилешкото месо и го бъркайте непрекъснато 1-2 минути, като не му позволявате да загаря. Пържете пилето докато стане светлокафяво на цвят, след което го извадете от тигана.

Снимка: thepioneerwoman.com

Намалете котлона и добавете нарязания чесън като бързо го разбърквате, за да не загори. След около 30 секунди, изсипете виното и бульона, като не спирате да бъркате.

Снимка: thepioneerwoman.com

След като тази течност заври, изключете котлона и добавете спанака, чери доматите, пилето и варените макаронени изделия.

Снимка: thepioneerwoman.com

Бъркайте леко докато се съчетаят добре и докато спанакът започне да омеква.

Снимка: thepioneerwoman.com

Накрая преди да сервирате добавете няколко големи стърготини пармезан върху ястието.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари