Тази рецепта е идеална за любителите на тестените изделия, които обаче обичат и свежите зеленчуци. Тя е подходяща както за семейна вечеря, така и за гости, тъй като би се харесала на почти всеки.
Освен това рецептата е лесна, бързо се прави, продуктите за нея се намират лесно, а е и доста хранителна. Ето и повече за нея в детайли:
Необходими продукти:
1/2 пакет паста – пене;
4 обезкостени пилешки гърди без кожа;
Сол и черен пипер на вкус;
2 супени лъжици масло;
2 супени лъжици зехтин;
4 скилидки чесън;
3 чаши сухо бяло вино;
3 чаши зеленчуков бульон, с ниско съдържание на натрий;
500 гр бейби спанак;
2 опаковки чери домати;
Едронастърган пармезан
Инструкции за приготвяне:
Сварете пастата според указанията на пакета в леко подсолена вода. След това ги отцедете от водата и ги оставете настрана.
Снимка: thepioneerwoman.com
Нарежете пилешките гърди на малки хапки и ги поръсете със сол и черен пипер.
Снимка: thepioneerwoman.com
В голям тиган разтопете маслото (на силен огън) и го смесете със зехтина. Прибавете в тигана пилешкото месо и го бъркайте непрекъснато 1-2 минути, като не му позволявате да загаря. Пържете пилето докато стане светлокафяво на цвят, след което го извадете от тигана.
Снимка: thepioneerwoman.com
Намалете котлона и добавете нарязания чесън като бързо го разбърквате, за да не загори. След около 30 секунди, изсипете виното и бульона, като не спирате да бъркате.
Снимка: thepioneerwoman.com
След като тази течност заври, изключете котлона и добавете спанака, чери доматите, пилето и варените макаронени изделия.
Снимка: thepioneerwoman.com
Бъркайте леко докато се съчетаят добре и докато спанакът започне да омеква.
Снимка: thepioneerwoman.com
Накрая преди да сервирате добавете няколко големи стърготини пармезан върху ястието.