IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Яхния от месо с картофено пюре

15 март 2013 11 40

Неделна вечеря за цялото семейство

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Гладни ли сте вече? Защо не си направите една  яхния от свинско/говеждо месо и картофено пюре, например?

Освен вкусно това ястие може да бъде консумирано два поредни дни, без да му се развалят вкусовите качества. Това означава, че можете да си спестите готвенето на другия ден.

А ето и как да го направите:

Необходими продукти:

3 супени лъжици зехтин;

½ пакет масло;

800 гр. говеждо или свинско месо;

Сол и черен пипер;

1 глава лук;

3 скилидки чесън;

Доматена паста;

Сос Уорчестър;

1/2 чаена лъжичка захар;

4 цели моркова;

2 глави ряпа;

Пресен магданоз;

5 големи картофа;

1 пакет крема сирене;

1/2 ч.ч. течна сметана

Инструкции за приготвяне:

Затоплете зехтина в голям тиган над средно-висока температура.

Снимка: thepioneerwoman.com

Добавете малко масло и веднага след като то се разтопи, задушете половината от нарязаното на едри парчета месо, докато стане леко кафяво (за около 2 минути).

Снимка: thepioneerwoman.com

След това извадете месото от тигана с решетъчна лъжица и го поставете в чиния. Добавете останалата част от месото на го запържете по същия начин. След това и него извадете и оставете настрана.

Снимка: thepioneerwoman.com

Добавете лука и чесъна в тигана и ги бъркате непрекъснато в продължение на две минути. След това добавете доматеното пюре и го разбъркайте с лука и чесъна. Задушете сместа за още две минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това добавете към тигана месото, соса Уорчестър, четири чаши вода (зеленчуков бульон), както и захарта. Покрийте тигана, намалете силата на котлона до минимум и оставете да се вари между час и половина и два часа.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това добавете нарязаните ряпа и моркови в тигана и разбъркайте, така че да се съчетаят добре. Сложете капака на тигана и оставете ястието да къкри за още 30 минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

Сосът трябва да се сгъсти доста. Когато морковите и ряпата омекнат, добавете нарязания на ситно магданоз. След това сложете на вкус сол и черен пипер. Сервирайте ястието горещо в купа заедно с картофеното пюре. Поръсете допълнително с нарязан на ситно магданоз.

Снимка: thepioneerwoman.com

Картофено пюре:

Нарежете картофите на четвъртини и ги покрийте с вода в голяма тенджера. Варете ги около 25-30 минути. След това ги прецедете от водата и добавете към тях крема сиренето, маслото, течната сметана, сол и черен пипер. Върнете сместа за малко на котлона (2-3 минути).

Намачкайте картофеното пюре преди да го сервирате.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари