IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Такос със салата и кайма

25 март 2013 15 40

Мексиканска рецепта по български вкус

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Ако обичате царевичните питки, известни като тортила, то няма как да не ви допадне и ястието такос.

Според източниците, такос е мексиканско ястие, което се прави предимно от тези питки, завити на руло, а в тях се добавя пълнеж от телешко, свинско, пилешко месо, морски дарове, сирене и др.

Като цяло може да се каже, че такос се яде без прибори, точно като сандвичи. Те могат да се гарнират с различни сосове и зеленчуци – домати, лук или маруля.

Предлагаме ви една подобна рецепта, която ще допадне на цялото ви семейство.

Преди да започнете сложете меките питки във фурната на 200 градуса за около 10 минути, така че да станат приятно хрупкави.

Необходими продукти:

16 питки тортила;

900 г говежда кайма;

1 консерва доматено пюре;

Сол на вкус;

1 консерва зрял фасул;

1/2 чаша гореща вода;

1 маруля, нарязана на ситно;

1 чаша чери домати, нарязани наполовина;

1 чаша настърган кашкавал (сирене чедър);

За дресинга:

1/4 чаша майонеза;

1/4 чаена чаша заквасена сметана;

1/4 чаша сос салца;

Лют сос (по желание).

Инструкции за приготвяне:


Снимка: thepioneerwoman.com

Запържете каймата за няколко минути на котлона като я отцедите от излишната мазнина.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това добавете доматеното пюре, боба и топлата вода.

Снимка: thepioneerwoman.com

Разбъркайте докато всички съставки се съчетаят добре, след това добавете сол, ако е необходимо. Оставете сместа на котлона на слаб огън.

Снимка: thepioneerwoman.com

Междувременно направете дресинга като разбъркате заедно майонезата, заквасената сметана, соса салца и лютия сос.

Снимка: thepioneerwoman.com

Опитайте дресинга и ако има нужда добавете сол и черен пипер.

Снимка: thepioneerwoman.com

За да направите вашите такос, първо напълнете питките с изобилие от зелена салата.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това сложете с лъжица сместа с месото. Идва време да подредите доматите и сиренето/кашкавала.

Снимка: thepioneerwoman.com

Най-отгоре леко поръсете соса и сервирайте веднага!

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
такото е прекрасно с маионеза
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар