Ако обичате царевичните питки, известни като тортила, то няма как да не ви допадне и ястието такос.
Според източниците, такос е мексиканско ястие, което се прави предимно от тези питки, завити на руло, а в тях се добавя пълнеж от телешко, свинско, пилешко месо, морски дарове, сирене и др.
Като цяло може да се каже, че такос се яде без прибори, точно като сандвичи. Те могат да се гарнират с различни сосове и зеленчуци – домати, лук или маруля.
Предлагаме ви една подобна рецепта, която ще допадне на цялото ви семейство.
Преди да започнете сложете меките питки във фурната на 200 градуса за около 10 минути, така че да станат приятно хрупкави.
Необходими продукти:
16 питки тортила;
900 г говежда кайма;
1 консерва доматено пюре;
Сол на вкус;
1 консерва зрял фасул;
1/2 чаша гореща вода;
1 маруля, нарязана на ситно;
1 чаша чери домати, нарязани наполовина;
1 чаша настърган кашкавал (сирене чедър);
За дресинга:
1/4 чаша майонеза;
1/4 чаена чаша заквасена сметана;
1/4 чаша сос салца;
Лют сос (по желание).
Инструкции за приготвяне:
Снимка: thepioneerwoman.com
Запържете каймата за няколко минути на котлона като я отцедите от излишната мазнина.
Снимка: thepioneerwoman.com
След това добавете доматеното пюре, боба и топлата вода.
Снимка: thepioneerwoman.com
Разбъркайте докато всички съставки се съчетаят добре, след това добавете сол, ако е необходимо. Оставете сместа на котлона на слаб огън.
Снимка: thepioneerwoman.com
Междувременно направете дресинга като разбъркате заедно майонезата, заквасената сметана, соса салца и лютия сос.
Снимка: thepioneerwoman.com
Опитайте дресинга и ако има нужда добавете сол и черен пипер.
Снимка: thepioneerwoman.com
За да направите вашите такос, първо напълнете питките с изобилие от зелена салата.
Снимка: thepioneerwoman.com
След това сложете с лъжица сместа с месото. Идва време да подредите доматите и сиренето/кашкавала.
Снимка: thepioneerwoman.com
Най-отгоре леко поръсете соса и сервирайте веднага!
Снимка: thepioneerwoman.com