IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Маслени бисквити със сос от кайма

27 март 2013 13 40

Рецепта за хора, които не постят

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Представяме ви една нетрадиционна рецепта от американската кухня, която обаче е вкусна и макар да изглежда трудна и отнемаща време, всъщност усилията си заслужават, защото всички в дома ви ще я харесат.

Ако обаче в момента сте на диета или спазвате Великденския пост, това предложение няма да ви допадне.

За изпълнението на тази рецепта, освен желание, ви трябват хубав кухненски робот и следните хранителни продукти:

Състав

За бисквитите

3 чаши брашно;

2 чаени лъжици бакпулвер;

1/2 чаена лъжичка сол;

Пакет и половина масло (от 125гр.), извадено от хладилника;

1-1/4 чаша пълномаслено мляко;

За соса с кайма

2 пакетчета кайма (500 гр);

1/3 чаша брашно;

4 чаши пълномаслено мляко;

1/2 чаена лъжичка сол;

2 ч.л. черен пипер;

Инструкции за приготвяне:

Бисквитите

Загрейте фурната до 200 градуса.

Снимка: thepioneerwoman.com

Добавете брашното, бакпулвера и солта в купата на кухненския робот. След това добавете маслото, което преди това сте нарязали на по-малки парчета. Разбъркайте сместа на тестото, докато тя вече не е толкова ронлива.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това добавете млякото и отново разбъркайте с миксера. Идва време да направете бисквитите в свободна форма (може и с помощта на две лъжици) и директно ги подредете в тавата за печене.

Снимка: thepioneerwoman.com

Оставете ги да се пекат около 15-17 минути или докато станат златисто кафяви.

Снимка: thepioneerwoman.com

След като ги извадите от фурната, можете да ги намажете с четка с разтопено масло.

Снимка: thepioneerwoman.com

Сосът с кайма

Накъсайте каймата с пръсти на малки парчета и я сложете в голям тиган. Запържете каймата на средно-висока температура, докато вече не е розова, а стане кафява.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това намалете котлона на средно-слаба температура и добавете половината от брашното и разбъркайте, така че мазнината от каймата да попие брашното.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това добавете и другото брашно, разбъркайте и оставете да се готви за още една минута. Добавете млякото, като разбърквате непрекъснато.

Снимка: thepioneerwoman.com

Гответе соса докато се сгъсти, като периодично го разбърквате. (Това може да отнеме между 10 и 15 минути).

Снимка: thepioneerwoman.com

На финал овкусете със сол и черен пипер и го оставете още малко на котлона. Той трябва да стане много гъст.

Снимка: thepioneerwoman.com

Ако е твърде гъст, можете да добавите още 1/2 чаша мляко, ако е необходимо.

Снимка: thepioneerwoman.com

Полейте топлите бисквити със соса и сервирайте веднага. Можете и да натрошите бисквитите, ако предпочитате!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари