Представяме ви една нетрадиционна рецепта от американската кухня, която обаче е вкусна и макар да изглежда трудна и отнемаща време, всъщност усилията си заслужават, защото всички в дома ви ще я харесат.
Ако обаче в момента сте на диета или спазвате Великденския пост, това предложение няма да ви допадне.
За изпълнението на тази рецепта, освен желание, ви трябват хубав кухненски робот и следните хранителни продукти:
Състав
За бисквитите
3 чаши брашно;
2 чаени лъжици бакпулвер;
1/2 чаена лъжичка сол;
Пакет и половина масло (от 125гр.), извадено от хладилника;
1-1/4 чаша пълномаслено мляко;
За соса с кайма
2 пакетчета кайма (500 гр);
1/3 чаша брашно;
4 чаши пълномаслено мляко;
1/2 чаена лъжичка сол;
2 ч.л. черен пипер;
Инструкции за приготвяне:
Бисквитите
Загрейте фурната до 200 градуса.
Снимка: thepioneerwoman.com
Добавете брашното, бакпулвера и солта в купата на кухненския робот. След това добавете маслото, което преди това сте нарязали на по-малки парчета. Разбъркайте сместа на тестото, докато тя вече не е толкова ронлива.
Снимка: thepioneerwoman.com
След това добавете млякото и отново разбъркайте с миксера. Идва време да направете бисквитите в свободна форма (може и с помощта на две лъжици) и директно ги подредете в тавата за печене.
Снимка: thepioneerwoman.com
Оставете ги да се пекат около 15-17 минути или докато станат златисто кафяви.
Снимка: thepioneerwoman.com
След като ги извадите от фурната, можете да ги намажете с четка с разтопено масло.
Снимка: thepioneerwoman.com
Сосът с кайма
Накъсайте каймата с пръсти на малки парчета и я сложете в голям тиган. Запържете каймата на средно-висока температура, докато вече не е розова, а стане кафява.
Снимка: thepioneerwoman.com
След това намалете котлона на средно-слаба температура и добавете половината от брашното и разбъркайте, така че мазнината от каймата да попие брашното.
Снимка: thepioneerwoman.com
След това добавете и другото брашно, разбъркайте и оставете да се готви за още една минута. Добавете млякото, като разбърквате непрекъснато.
Снимка: thepioneerwoman.com
Гответе соса докато се сгъсти, като периодично го разбърквате. (Това може да отнеме между 10 и 15 минути).
Снимка: thepioneerwoman.com
На финал овкусете със сол и черен пипер и го оставете още малко на котлона. Той трябва да стане много гъст.
Снимка: thepioneerwoman.com
Ако е твърде гъст, можете да добавите още 1/2 чаша мляко, ако е необходимо.
Снимка: thepioneerwoman.com
Полейте топлите бисквити със соса и сервирайте веднага. Можете и да натрошите бисквитите, ако предпочитате!