IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Плодова салата за ценители

3 април 2013 10 00

Свежо предложение за полезен десерт

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Ако след края на зимата вече ви се ядат само свежи храни, но ви е писнало от зеленчуковите салати – минете на плодови. Малко по-скъпи са, но пък могат да бъдат доста апетитни, ако изберете плодовете според вкуса си.

Представяме ви една рецепта за колоритна плодова салата с прекрасен портокалово-ванилов сироп, който я прави просто неустоима, и като визия, и като вкусови качества. Направите ли я, ще стоите с вилица над купата, докато не видите дъното ѝ.

Салата ще впечатли гостите ви, които ще останат очаровани от лекия ѝ цитрусов и приятно сладък сос с аромат на ванилия.

За тази плодова салата можете да използвате всякакви плодове като пъпеш, ябълки, круши, но в нашата рецепта главни герои са ягодите, гроздето и боровинките.

Необходими продукти:

1 чаена чаша захар;
1 чаша вода;
Сок от един портокал;

Кора от един лимон;
2 ванилии (или 2 чаени лъжички екстракт от ванилия);
4 чаши ягоди;
2 чаши боровинки;
2 чаши червено грозде;
2 чаши зелено грозде;
Листа от мента.

Инструкции за приготвяне:


Снимка: thepioneerwoman.com

За да направите захарния сироп, сложете в малка тенджера захарта, водата, портокаловия сок и настърганата кора от един лимон и ги разбъркайте добре, за да се съчетаят.

Снимка: thepioneerwoman.com

Оставете сиропа да заври на висока температура, след което намалете котлона на ниска и оставете течността да къкри за 15-20 минути, докато се сгъсти леко.

Снимка: thepioneerwoman.com

След като сиропът ви е готов, го оставете настрана да изстине, след което го приберете в хладилника за един час, за да се изстуди хубаво.

Снимка: thepioneerwoman.com

Малко преди да извадите сиропа, нарежете в голяма купа плодовете като започнете с ягодите и минете към гроздето. Първо ги почистете хубаво, ги разрежете на две половини (става въпрос за ягодите и гроздето).

Снимка: thepioneerwoman.com

След тях добавете в купата и измитите боровинки.

Снимка: thepioneerwoman.com

Едва тогава залейте плодовете със студения сироп, като отгоре украсите плодовата салата с листа от мента. В този вид салатата е готова за сервиране и консумиране.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари