Всички специалисти казват, че закуската трябва да е най-калоричното и обилно хранене за деня, за да ни зареди с енергия. Предлагаме ви точно една такава рецепта за готвена закуска от мексикански, може и ливански питки, които имат солиден, но вкусен пълнеж от множество полезни съставки.
Това е една по-разширена версия на класическата закуска „бъркани яйца с бекон" (ham and eggs), която също има не по-малко божествен вкус.
Ето и малко повече подробности:
Необходими продукти:
1 пакет нарязан бекон;
Масло;
Една цяла глава лук;
1 цяла чушка;
8 яйца;
Сол и черен пипер на вкус;
6 цели питки;
1-1/2 чаша настъргано сирене чедър (може и кашкавал);
Авокадо (по желание);
2-3 люти чушки;
Инструкции за приготвяне:
Изпържете бекона в тиган и след това го сложете върху хартиена салфетка да попие излишната мазнина.
Снимка: thepioneerwoman.com
Върнете тигана на печката на силен огън. Добавете няколко лъжици масло. Когато то се разтопи, сложете нарязаните лук, чушка и люти чушки. Бъркайте, докато зеленчуците започнат да омекват и добият златистокафяв цвят. Махнете ги от котлона и ги оставете настрана.
Снимка: thepioneerwoman.com
Разбъркайте яйцата със сол и черен пипер, добавете 1 супена лъжица масло и ги изсипете в тигана. Когато бърканите ви яйца са готови, ги оставете настрана.
Снимка: thepioneerwoman.com
Поставете мексиканската царевична питка върху намазана с масло тава или тиган на средно-слаб огън.
Снимка: thepioneerwoman.com
Добавете слой от сиренето чедър, слой задушени зеленчуци, слой запържен бекон, слой бъркани яйца, слой намачкано авокадо и накрая още един слой сирене (може и кашкавал по желание). Покрийте с втора мексиканска питка.
Снимка: thepioneerwoman.com
Запечете питките и от двете страни, като ги обръщате внимателно, за да не изпадне плънката. Изчакайте сиренето/кашкавалът да се разтопи напълно.
Снимка: thepioneerwoman.com
Сервирайте в чиния със заквасена сметана или салца сос.