IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Торта с ягоди и течен шоколад

7 юни 2013 14 40

Сладко изкушение за любителите на шоколада

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Ако обичате да правите сладкиши и торти, можете да опитате с тази рецепта, която е лесна за приготвяне, а след това всичките ви близки блажено ще искат да похапват от нея. Ще ви трябват около 35-40 свободни минути и няколко основни продукта. Рецептата може да бъде намалена наполовина (всички количества), като тортата ви просто ще е с един блат, а не с два и ще стигне за около шест души, а не за 12.

Примерът, който ви даваме е с ягоди, но вие винаги можете да ги заместите по желание с боровинки, къпини, малини или комбинация от всички тези вкусни и полезни безкостилкови плодове.

Състав:

За блата на тортата:

1 малък пакет масло;
4 супени лъжици какао на прах;
1 чаена чаша вряща вода;
2 чаши брашно;
2 чаши захар;
1/4 чаена лъжичка сол;
1/2 чаша мляко;
2 цели яйца;
1 чаена лъжичка сода;
1 чаена лъжичка ванилия;
1-1/2 чаша Nutella (течен шоколад);
1 кг ягоди, нарязани;
1/4 чаена чаша захар;
1 чаена лъжичка течна ванилия;
Крем с бит белтък:
2 чаши сметана;
1/2 чаша пудра захар.

Инструкции за приготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса. Пригответе си две кръгли тави и пергаментова хартия за печене.

Снимка: thepioneerwoman.com

Разтопете маслото в малък тиган, добавете какаото на прах и бъркайте, докато сместа стане гладка. След това добавете към нея кипящата вода и варете сместа около 20 секунди, като бъркате непрекъснато.

Снимка: thepioneerwoman.com

Когато сте готови, изключете котлона и отместете тигана от него.


Снимка: thepioneerwoman.com

В мерителна кана смесете млякото, содата за хляб, яйцата и ванилията и ги разбъркайте добре.
В друга голяма купа смесете захарта, брашното и солта. Добавете към тях гореща шоколадова смес като бъркате внимателно, докато всичко се обедини. След това добавете микса с млякото и продължавайте да бъркате внимателно, докато тестото стане хубаво.

Снимка: thepioneerwoman.com

Изсипете тестото в двете тави и печете блатовете в продължение на 17-20 минути. Когато са готови ги извадете от тавите и ги оставете да се охладят напълно.

Снимка: thepioneerwoman.com

През това време си подгответе ягодите като ги поръсите със захарта и течната ванилия. Оставете ги да се напоят за 15 минути, след което ги отцедете от излишния сок.

Снимка: thepioneerwoman.com

С миксер разбийте сметаната и пудрата захар.

Снимка: thepioneerwoman.com

Всеки блат намажете щедро с Nutella (течен шоколад) по цялата повърхност.

Снимка: thepioneerwoman.com

Отгоре намажете с битата сметана, след което подредете ягодите. Повторете същото и с втория блат.

Снимка: thepioneerwoman.com

Дръжте тортата в хладилника докато решите да я сервирате. Режете я с назъбен нож!

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари