Ако обичате да правите сладкиши и торти, можете да опитате с тази рецепта, която е лесна за приготвяне, а след това всичките ви близки блажено ще искат да похапват от нея. Ще ви трябват около 35-40 свободни минути и няколко основни продукта. Рецептата може да бъде намалена наполовина (всички количества), като тортата ви просто ще е с един блат, а не с два и ще стигне за около шест души, а не за 12.
Примерът, който ви даваме е с ягоди, но вие винаги можете да ги заместите по желание с боровинки, къпини, малини или комбинация от всички тези вкусни и полезни безкостилкови плодове.
Състав:
За блата на тортата:
1 малък пакет масло;
4 супени лъжици какао на прах;
1 чаена чаша вряща вода;
2 чаши брашно;
2 чаши захар;
1/4 чаена лъжичка сол;
1/2 чаша мляко;
2 цели яйца;
1 чаена лъжичка сода;
1 чаена лъжичка ванилия;
1-1/2 чаша Nutella (течен шоколад);
1 кг ягоди, нарязани;
1/4 чаена чаша захар;
1 чаена лъжичка течна ванилия;
Крем с бит белтък:
2 чаши сметана;
1/2 чаша пудра захар.
Инструкции за приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. Пригответе си две кръгли тави и пергаментова хартия за печене.
Снимка: thepioneerwoman.com
Разтопете маслото в малък тиган, добавете какаото на прах и бъркайте, докато сместа стане гладка. След това добавете към нея кипящата вода и варете сместа около 20 секунди, като бъркате непрекъснато.

Снимка: thepioneerwoman.com
Когато сте готови, изключете котлона и отместете тигана от него.

Снимка: thepioneerwoman.com
В мерителна кана смесете млякото, содата за хляб, яйцата и ванилията и ги разбъркайте добре.
В друга голяма купа смесете захарта, брашното и солта. Добавете към тях гореща шоколадова смес като бъркате внимателно, докато всичко се обедини. След това добавете микса с млякото и продължавайте да бъркате внимателно, докато тестото стане хубаво.

Снимка: thepioneerwoman.com
Изсипете тестото в двете тави и печете блатовете в продължение на 17-20 минути. Когато са готови ги извадете от тавите и ги оставете да се охладят напълно.

Снимка: thepioneerwoman.com
През това време си подгответе ягодите като ги поръсите със захарта и течната ванилия. Оставете ги да се напоят за 15 минути, след което ги отцедете от излишния сок.

Снимка: thepioneerwoman.com
С миксер разбийте сметаната и пудрата захар.

Снимка: thepioneerwoman.com
Всеки блат намажете щедро с Nutella (течен шоколад) по цялата повърхност.

Снимка: thepioneerwoman.com
Отгоре намажете с битата сметана, след което подредете ягодите. Повторете същото и с втория блат.

Снимка: thepioneerwoman.com
Дръжте тортата в хладилника докато решите да я сервирате. Режете я с назъбен нож!

Снимка: thepioneerwoman.com





Оставката на Желязков му бе връчена за подпис, той изтъкна успехите на правителството
Адвокатите на Коцев обжалват гаранцията му от 200 хил. лв.
В Гърция арестуваха българин, карал ТИР в насрещното по магистрала
ЕС отстъпи: Бензиновите и дизеловите двигатели няма да бъдат забранени
Телескопът Hubble е заснел отново междузвездната комета 3I/ATLAS
Проби от въздуха, събрани преди 35 г., разкриват забележима промяна в сезоните
Мощни бури в едното полукълбо генерират перести облаци в другото
Код "червено" на "Герена" в 16.00 часа: Веласкес ще каже истината за Левски
Страхотен! Петър Мицин с рекорд на 800 м свободен стил
В Турция става страшно, още арести на футболни хора
Левски излезе с важна новина
Изтеглете си късметче за декември
Бюджетни идеи за коледен подарък под 50 лева
Най-модерният подарък е новият навик и тихото сбогом на цигарите
3 бързи рецепти за Никулден
Минимално инвазивна естетика - с нарастваща тенденция
Жълт кантарион – действие и приложение и лекарствени взаимодействия
Гастропареза след вирусна инфекция
Национално проучване проследява пътя на пациента с рак на белия дроб в България
Остави коментар