IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Домашен ягодов сладолед

15 юли 2013 09 20

Летен десерт без консерванти

Снимки: thepioneerwoman.com

Снимки: thepioneerwoman.com

Сега е моментът да опитате да си направите домашен сладолед и то от ягоди (това е един от най-предпочитаните вкусове)! Навън е горещо, а ягоди все още се намират по магазините. Пък и защо да не пробвате сами да си приготвите този любим летен десерт, в който със сигурност няма да има консерванти, както е в сладоледите в кутия.

Освен това можете да си направите доста по-голямо количество, така че да ви остане, за да изпитате блаженство на няколко пъти.
Рецептата не е толкова трудна. Ето и повече подробности:

Необходими продукти:
3 чаши прясно мляко;
2 чаши захар;
1 пакетче ванилия (или 1 чаена лъжица екстракт от ванилия);
9 големи яйчни жълтъци;
3 чаши течна сметана;
1/2 кг почистени ягоди;
2 супени лъжици захар.

Инструкции за приготвяне:

Разбъркайте млякото с двете чаши захар в дълбока тенджера на среден огън.

Снимки: thepioneerwoman.com

Добавете ванилията. Бъркайте сместа непрекъснато. В голяма купа отделете жълтъците и ги разбийте енергично (може и с миксер) поне за около 2 минути.

Снимки: thepioneerwoman.com

След това вземете един черпак от горещата смес и много бавно я добавете в купата с жълтъците като бъркате двете течности (целта е да не се пресекат жълтъците). Повторете това с още един черпак топла смес.

Снимки: thepioneerwoman.com

Вече можете да изсипете жълтъците в тенджерата с останалата течност, но бъркайте внимателно с дървена лъжица в продължение на 2 до 4 минути. Трябва сместа да стане гъста и да полепне по лъжицата.

Снимки: thepioneerwoman.com

Добавете течната сметана в купата и разбъркайте внимателно, така че да се смесят хубаво.

Снимки: thepioneerwoman.com

След това прецедете течността през фина цедка, така че в нея да не останат бучки.

Снимки: thepioneerwoman.com

Сега сложете вашия сладолед в купа с капак и го оставете в хладилника за около 2 часа.

Снимки: thepioneerwoman.com

През това време си направете пюрето от ягоди като пасирате почистените плодове в блендера с 2 супени лъжици захар. Когато станат на гладко пюре, ги изсипете в охладения яйчен крем и разбъркайте добре.

Снимки: thepioneerwoman.com

Когато новата смес е готова, я изсипете в чист контейнер с капак и я сложете във фризера. Може да си направите две партиди. След около 4 часа вашият сладолед ще е готов за консумиране.

Снимки: thepioneerwoman.com

Можете да поднесете домашния сладолед гарниран с ягоди!

Снимки: thepioneerwoman.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

zheneta.hristova@abv ( преди 11 години )