IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чийзкейк с череши

26 юли 2013 14 20

Два варианта – един сладкиш

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Това е невероятно лесна и изключително вкусна рецепта за летен десерт. Можете да направите сладкиша в чаши за не повече от 15 минути, стига да имате готов крем, сладко от череши и маслени бисквити.

Разбира се, би било добре сами да си направите всичко. Например за топинга от череши можете да използвате и замразен плод, тъй като пресните череши вече трудно се намират. Ето и малко повече за самата рецепта:

Необходими продукти на лесния вариант:
12 цели маслени бисквити; 2 малки опаковки крема сирене; 1 консерва подсладено кондензирано мляко; 1 буркан сладко от череши; 1/4 чаша филиран бадем.

Инструкции за приготвяне на лесния вариант:


Снимка: thepioneerwoman.com

Разделете бисквитите в шест чаши и ги натрошете на ситно, докато не станат на едри трохи.

Добавете крема сиренето (заквасената сметана), която преди това добре сте размесили с подсладеното кондензирано мляко, с помощта на електрическия миксер. Трябва да се получи пухкав бял крем. С него напълнете чашите до средата, използвайки голяма лъжица. След това добавете топинг от сладкото от череши (може и от вишни), а на финала поръсете десерта с филирани бадеми.

Снимка: thepioneerwoman.com

Необходими продукти на трудния вариант:

340 г замразени череши;
1/4 чаша мед;
1/4 чаша уиски (по избор);
2 супени лъжици масло;
Сок от половин лимон;
1 чаена лъжичка царевично нишесте;
1/4 чаена лъжичка филирани бадеми;
2 опаковки заквасена сметана/крема сирене;
1 консерва подсладено кондензирано мляко;
12 цели маслени бисквити;

Инструкции за приготвяне на трудния вариант:


Снимка: thepioneerwoman.com

Сложете черешите и меда в средно голяма тенджера и ги варете на умерен огън, докато сместа заври. Добавете уискито и разбъркайте. Оставете сместа да ври в продължение на 2 минути. След това добавете маслото и изчакайте да се разтопи.

Снимка: thepioneerwoman.com

Накрая прибавете лимоновия сок и царевичното нишесте и бъркайте още 2-3 минути.
Оставете сместа да се охлади до стайна температура и след това я сложете в хладилник за няколко часа.


Снимка: thepioneerwoman.com

Когато е готова, натрошете бисквитите на дъното на винените чаши. Добавете сметановия крем (като от първия вариант) и накрая, с голяма лъжица, сложете черешов топинг, който поръсете с филираните бадеми.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари