Има дни, когато не ви остава много време, за да подготвите вечеря. Има и дни, в които просто нямате настроение за дълъг престой в кухнята. Все пак вие и вашите близки трябва да се нахраните, затова в тези случаи най-подходящи са бързите и лесни рецепти.
Понякога те не отстъпват на традиционните ястия, които обикновено се сервират вечер на масата. Една интересна рецепта за разполагащите с по-малко време е френски мини пици от хляб.
Необходими продукти:
- 6 продълговати хлебчета;
- лютеница/сос за пица;
- сос песто;
- кашкавал (настъргано);
- пармезан на вкус (настърган);
- цяла глава лук (нарязан);
- около 500 грама различни видове колбаси;
- консерва ананас;
- домати (нарязани);
- черни маслини (нарязани);
- масло;
Начин на приготвяне:
Загрейте котлона и в по-малък тиган сложете маслото, а след това и нарязания лук. Запържете, докато лукът не добие златист цвят.
Снимка: thepioneerwoman.com
Загрейте фурната на 220 градуса.
Разрежете хлебчетата и намажете половината от тях с лютеница или сос за пица.
Снимка: thepioneerwoman.com
Поръсете върху всяко намазано хлебче настърган кашкавал.
Снимка: thepioneerwoman.com
Отгоре наредете предпочитания вид месо и по малко от приготвения лук.
Снимка: thepioneerwoman.com
Останалата част от хлебчетата намажете със сос песто. Сложете отгоре кашкавал и върху него пресни домати.
Снимка: thepioneerwoman.com
Направете различни комбинации с останалите продукти – ананаса, пармезана и маслините.
Снимка: thepioneerwoman.com
Когато всички хлебчета са „гарнирани“, наредете ги в голяма тава и ги сложете да се пекат.
Снимка: thepioneerwoman.com
Запичайте около 8-10 минути във фурната.
Снимка: thepioneerwoman.com