Горещото време предразполага към консумация на по-леки храни като плодове, зеленчуци и салати. Някои хора обаче, не могат да се заситят само със салата, затова понякога е добре да има компромисни варианти. Точно това представлява пикантната салата с пилешко месо. Не очаквайте тя да бъде диетична, но със сигурност ще ви засити. Открояващото се при нея е, че в нея има мексикански полъх, заради апетитния леко лютив вкус.
Необходими продукти:
За дресинга: ¾ чаша чеснов сос, ¼ чаша чили сос и 3 супени лъжици кориандър;
За пилето: 2 цели обезкостени пилешки гърди, 2 супени лъжици подправка ( по избор или микс), ¼ чаша растително олио, 2 супени лъжици масло;
За салатата: зелена салата (нарязана или накъсана), ½ чаша настърган мексикански кашкавал с чушки в него, малки домати, лук, 2 броя нарязано авокадо, консерва царевица и тортила чипс по ваш избор;
Начин на приготвяне:
Първо в средно голяма купа комбинирайте всички съставки, необходими за дресинга и разбъркайте. Покрийте купата и я приберете в хладилника.
Снимка: thepioneerwoman.com
След това пригответе пилето. Обилно поръсете пилето от двете страни с подправки.
Снимка: thepioneerwoman.com
Загрейте олиото и маслото в голям тиган на средно висока температура. Пържете пилешките гърди до златистокафяво – по около 4 минути на една страна. Махнете пилето от тигана и го оставете да се охлади за 10 минути, след което го нарежете на парчета.
Снимка: thepioneerwoman.com
В голяма чиния сложете нарязаната/накъсана зелена салата. Върху нея поставете парчетата пилешко месо.
Снимка: thepioneerwoman.com
Продължете с останалите съставки – домати, авокадо, царевица, лук, магданоз (по избор), тортила чипс и кашкавал.
Снимка: thepioneerwoman.com
Накрая завършете с поставяне на предварително готовия дресинг.
Снимка: thepioneerwoman.com
Сервирайте в по-малка купичка.
Снимка: thepioneerwoman.com
Коментари