IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пикантна салата с пилешко месо

30 август 2013 14 30

Не е особено диетична, но със сигурност ще се хареса на любителите на апетитната храна

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Горещото време предразполага към консумация на по-леки храни като плодове, зеленчуци и салати. Някои хора обаче, не могат да се заситят само със салата, затова понякога е добре да има компромисни варианти. Точно това представлява пикантната салата с пилешко месо. Не очаквайте тя да бъде диетична, но със сигурност ще ви засити. Открояващото се при нея е, че в нея има мексикански полъх, заради апетитния леко лютив вкус.

Необходими продукти:

За дресинга: ¾ чаша чеснов сос, ¼ чаша чили сос и 3 супени лъжици кориандър;

За пилето: 2 цели обезкостени пилешки гърди, 2 супени лъжици подправка ( по избор или микс), ¼ чаша растително олио, 2 супени лъжици масло;


За салатата: зелена салата (нарязана или накъсана), ½ чаша настърган мексикански кашкавал с чушки в него, малки домати, лук, 2 броя нарязано авокадо, консерва царевица и тортила чипс по ваш избор;

Начин на приготвяне:

Първо в средно голяма купа комбинирайте всички съставки, необходими за дресинга и разбъркайте. Покрийте купата и я приберете в хладилника.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това пригответе пилето. Обилно поръсете пилето от двете страни с подправки.

Снимка: thepioneerwoman.com

Загрейте олиото и маслото в голям тиган на средно висока температура. Пържете пилешките гърди до златистокафяво – по около 4 минути на една страна. Махнете пилето от тигана и го оставете да се охлади за 10 минути, след което го нарежете на парчета.

Снимка: thepioneerwoman.com

В голяма чиния сложете нарязаната/накъсана зелена салата. Върху нея поставете парчетата пилешко месо.

Снимка: thepioneerwoman.com

Продължете с останалите съставки – домати, авокадо, царевица, лук, магданоз (по избор), тортила чипс и кашкавал.

Снимка: thepioneerwoman.com

Накрая завършете с поставяне на предварително готовия дресинг.

Снимка: thepioneerwoman.com

Сервирайте в по-малка купичка.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Димитрова ( преди 10 години )
Салатата е много вкусна ,но американците много харесват българската шопска салата .
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
мо ( преди 10 години )
Хареса ми това с мексиканския кашкавал с чушки в него. Вие хора няма ли най-накрая да вземете да си купувате мексикански кашкавал, аааа.... Интересно, дали мексиканците си купуват нещо българско там, на другия край на Земята.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар