IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Червени картофи с чушки и подправки

12 септември 2013 11 30

Вкусно и полезно картофено ястие, изпечено на фурна

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Ако ви е омръзнало да приготвяте картофите пържени, задушени или на фурна с традиционните добавки от бекон и кашкавал, то опитайте тази вкусна и доста по-диетична рецепта. Тя може да се сервира като основно ястие или като гарнитура към месо.

Ястието е съставено от червени картофи (може да пробвате и с обикновени) и е здравословен микс от пресни зеленчуци и ароматни подправки. Ястието не е никак трудно и става напълно готово за около 45 минути.

На първо време трябва да си набавите червени картофи, лук, чесън и два вида чушки. А ето и повече за самата рецепта, която е предвидена да стигне за шестима души:
Продукти:

2 кг. червени картофи, нарязани на кубчета;
4 скилидки смлян/пресован чесън;
1 цяла глава лук, обелена и нарязана на едро;
2 цели зелени чушки, нарязани на едро;
2 цели червени чушки, също едно нарязани;
1/4 чаша зехтин;
1 с.л. разтопено масло;
1 ч.л. сол;
1/2 ч.л. лют червен пипер;
½ ч.л. прясно смлян черен пипер;

Инструкции за приготвяне:


Снимка: thepioneerwoman.com

Загрейте фурната до 220 градуса. В широка купа сложете нарязаните картофи, лук, зелена и червена чушка. След това поръсете зеленчуците със зехтина, маслото и добавете чесъна.

Снимка: thepioneerwoman.com

Накрая прибавете и всички подправки (сол, лют червен пипер и черен пипер).
Разбъркайте хубаво всички съставки, след което ги изсипете и разстелете хубаво върху тавичка за печене.

Снимка: thepioneerwoman.com

Сложете ги във фурната за около 20 до 25 минути. Към 15-тата минута ги разбъркайте. Когато видите, че картофите са станали златистокафяви, значи са готови.

Снимка: thepioneerwoman.com

Преди да ги сервирате можете да ги поръсите с още малко сол и черен пипер.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари