IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Царевични питки с кашкавал, чушки и гъби

25 септември 2013 10 00

Вкусни кесадиляс за бърза вечеря

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Ако нямате време да приготвяте сложна и трудоемка вечеря, можете да опитате тази вкусна и лесна рецепта. За нея основно ви трябват мексикански царевични питки (тортила), кашкавал и някакъв вид зеленчук – в случая гъби и чушки. Добре е и да разполагате поне с десетина минути и по възможност да не сте на диета. Това просто ястие, което се казва кесадиляс, ще се хареса много на близките ви, защото на вкус прилича на пица, но всъщност е по-различно и хрупкаво.

Състав:

6 супени лъжици масло;
4 пълнозърнести (или обикновени) мексикански царевични питки;
1-1/2 чаша настърган кашкавал;
3 цели зелени чушки (може и люти), нарязани на тънки шайби;
200 г гъби, нарязани;
Заквасена сметана;
Пресен магданоз.

Инструкции за приготвяне:

Намажете питките от двете страни с разтопено масло и ги запечете леко от двете страни в тигана на средна температура.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това ги извадете и добавете още малко масло в отделен тиган на средна температура. В него запържете на бързо нарязаните чушки за около 8-10 минути. След тях задушете по същия начин и гъбите (в малко масло), докато станат тъмнокафяви. Оставете ги настрана.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това върнете едната царевична питка обратно в тигана, а отгоре я покрийте плътно с настъргания кашкавал.

Снимка: thepioneerwoman.com

Добавете половината от чушките/гъбите, а може да сложите и от двете. След това покрийте с друга тортила.

Снимка: thepioneerwoman.com

Запечете и от двете страни питките, докато се разтопи кашкавалът. Обръщайте ги внимателно, за да не изпаднат чушките и гъбите в тигана.

Снимка: thepioneerwoman.com

Нарежете питките на шест равни парчета с нож за пица. Отгоре сложете една лъжица заквасена сметана и магданоз и тогава сервирайте.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари