Ако нямате време да приготвяте сложна и трудоемка вечеря, можете да опитате тази вкусна и лесна рецепта. За нея основно ви трябват мексикански царевични питки (тортила), кашкавал и някакъв вид зеленчук – в случая гъби и чушки. Добре е и да разполагате поне с десетина минути и по възможност да не сте на диета. Това просто ястие, което се казва кесадиляс, ще се хареса много на близките ви, защото на вкус прилича на пица, но всъщност е по-различно и хрупкаво.
Състав:
6 супени лъжици масло;
4 пълнозърнести (или обикновени) мексикански царевични питки;
1-1/2 чаша настърган кашкавал;
3 цели зелени чушки (може и люти), нарязани на тънки шайби;
200 г гъби, нарязани;
Заквасена сметана;
Пресен магданоз.
Инструкции за приготвяне:
Намажете питките от двете страни с разтопено масло и ги запечете леко от двете страни в тигана на средна температура.
Снимка: thepioneerwoman.com
След това ги извадете и добавете още малко масло в отделен тиган на средна температура. В него запържете на бързо нарязаните чушки за около 8-10 минути. След тях задушете по същия начин и гъбите (в малко масло), докато станат тъмнокафяви. Оставете ги настрана.
Снимка: thepioneerwoman.com
След това върнете едната царевична питка обратно в тигана, а отгоре я покрийте плътно с настъргания кашкавал.
Снимка: thepioneerwoman.com
Добавете половината от чушките/гъбите, а може да сложите и от двете. След това покрийте с друга тортила.
Снимка: thepioneerwoman.com
Запечете и от двете страни питките, докато се разтопи кашкавалът. Обръщайте ги внимателно, за да не изпаднат чушките и гъбите в тигана.
Снимка: thepioneerwoman.com
Нарежете питките на шест равни парчета с нож за пица. Отгоре сложете една лъжица заквасена сметана и магданоз и тогава сервирайте.
Снимка: thepioneerwoman.com