IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Крем супа от броколи и кашкавал

16 октомври 2013 15 10

Бърза, лесна и вкусна рецепта

Снимка: pickyeaterblog.com

Снимка: pickyeaterblog.com

Броколите са здравословна и много полезна храна, която може да консумирате всеки ден. По тази причина е добре да имате различни варианти, по които може да ги сготвите. Крем супата е една много добра идея, защото е подходяща както за обяд, така и за вечеря. Приготвянето ѝ не отнема дълго време, лесно смилаема е и е нискокалорична. В една порция крем супа от броколи се съдържат 110 калории.

*Бонус хранителна информация: В една порция крем супа от броколи с кашкавал се съдържат: 110 калории, 6 грама мазнини, 8,6 грама въглехидрати, 3,9 грама фибри, 0,9 грама захар и 7,7 грама протеин.

Ето и кои продукти ще са ви необходими за приготвянето на тази рецепта:

– 3 чаши зеленчуков бульон;

– 500 грама броколи – накъсани на едри розички;

– 1 чаена чаша жълт лук, нарязан на кубчета;

– 1 нарязан морков;

– ½ ч. л. сол;

– ¼ ч. л. прясно смлян черен пипер;

– 3 скилидки смлян чесън;

– ½ чаша смесено мляко и течна сметана за готвене;

– 120 грама настърган кашкавал;

– ¼ чаша листа от пресен магданоз.

Снимка: pickyeaterblog.com

Начин на приготвяне:

1. В голяма тенджера сложете зеленчуковия бульон, броколите, лука, моркова, солта, пипера и чесъна. Увеличете температурата на котлона, докато водата не започне да ври, а след това я намалете и оставете храната да къкри в продължение на 10 минути.

Снимка: pickyeaterblog.com

2. Изключете котлона. Използвайте пасатор, за да пасирате супата, докато не добие кремообразен вид. Изсипете млякото и течната сметана и пасирайте отново. Оставете супата отново на котлона. Добавете по-голямата част от кашкавала и разбъркайте. Няма нужда да пасирате, тъй като той сам ще се разтопи от топлината.

Снимка: pickyeaterblog.com

3. Изключете котлона и изсипете супата в купа. Гарнирайте с още малко настърган кашкавал и част от магданоза.

Снимка: pickyeaterblog.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари