Броколите са здравословна и много полезна храна, която може да консумирате всеки ден. По тази причина е добре да имате различни варианти, по които може да ги сготвите. Крем супата е една много добра идея, защото е подходяща както за обяд, така и за вечеря. Приготвянето ѝ не отнема дълго време, лесно смилаема е и е нискокалорична. В една порция крем супа от броколи се съдържат 110 калории.
*Бонус хранителна информация: В една порция крем супа от броколи с кашкавал се съдържат: 110 калории, 6 грама мазнини, 8,6 грама въглехидрати, 3,9 грама фибри, 0,9 грама захар и 7,7 грама протеин.
Ето и кои продукти ще са ви необходими за приготвянето на тази рецепта:
– 3 чаши зеленчуков бульон;
– 500 грама броколи – накъсани на едри розички;
– 1 чаена чаша жълт лук, нарязан на кубчета;
– 1 нарязан морков;
– ½ ч. л. сол;
– ¼ ч. л. прясно смлян черен пипер;
– 3 скилидки смлян чесън;
– ½ чаша смесено мляко и течна сметана за готвене;
– 120 грама настърган кашкавал;
– ¼ чаша листа от пресен магданоз.
Снимка: pickyeaterblog.com
Начин на приготвяне:
1. В голяма тенджера сложете зеленчуковия бульон, броколите, лука, моркова, солта, пипера и чесъна. Увеличете температурата на котлона, докато водата не започне да ври, а след това я намалете и оставете храната да къкри в продължение на 10 минути.
Снимка: pickyeaterblog.com
2. Изключете котлона. Използвайте пасатор, за да пасирате супата, докато не добие кремообразен вид. Изсипете млякото и течната сметана и пасирайте отново. Оставете супата отново на котлона. Добавете по-голямата част от кашкавала и разбъркайте. Няма нужда да пасирате, тъй като той сам ще се разтопи от топлината.
Снимка: pickyeaterblog.com
3. Изключете котлона и изсипете супата в купа. Гарнирайте с още малко настърган кашкавал и част от магданоза.
Снимка: pickyeaterblog.com