Ако обичате яркооранжеви храни, пробвайте да си направите тази вкусна, кадифено–гладка крем супа от тиква, която е изключително подходяща за есента. Можете да я сервирате в купички или ако искате да внесете малко фантазия на трапезата – да я сложите в издълбаната тиква, независимо от размера ѝ. Ето и повече подробности за рецептата:
Необходими продукти:
2 цели кръгли тикви
1 литър растителен или пилешки бульон
1/2 чаша течна сметана
1/3 чаша кленов сироп
Индийско орехче
Сол на вкус
Заквасена сметана за сервиране
Инструкции за приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. Изпечете вътрешността на тиквата под лист от фолио докато омекне напълно. Оставете я да изстине леко, а след това я пасирайте.
Снимка: thepioneerwoman.com
Идва време да добавите към нея кленовия сироп, солта, зеленчуковия бульон, сметаната и индийското орехче. Смесете всичко в кухненския робот докато субстанцията не стане гладка като кадифе.
Снимка: thepioneerwoman.com
След това стоплете отново супата и я сложете в издълбана тиква или пък я сервирайте в купички.
Снимка: thepioneerwoman.com
Можете да я гарнирате с тиквени семки (които сте изпекли предварително) и заквасена сметана.
Снимка: thepioneerwoman.com