IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Ароматна тиквена супа

21 октомври 2013 15 10

Перфектна рецепта за студените есенни вечери

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Ако обичате яркооранжеви храни, пробвайте да си направите тази вкусна, кадифено–гладка крем супа от тиква, която е изключително подходяща за есента. Можете да я сервирате в купички или ако искате да внесете малко фантазия на трапезата – да я сложите в издълбаната тиква, независимо от размера ѝ. Ето и повече подробности за рецептата:

Необходими продукти:

2 цели кръгли тикви

1 литър растителен или пилешки бульон

1/2 чаша течна сметана

1/3 чаша кленов сироп

Индийско орехче

Сол на вкус

Заквасена сметана за сервиране

Инструкции за приготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса. Изпечете вътрешността на тиквата под лист от фолио докато омекне напълно. Оставете я да изстине леко, а след това я пасирайте.

Снимка: thepioneerwoman.com

Идва време да добавите към нея кленовия сироп, солта, зеленчуковия бульон, сметаната и индийското орехче. Смесете всичко в кухненския робот докато субстанцията не стане гладка като кадифе.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това стоплете отново супата и я сложете в издълбана тиква или пък я сервирайте в купички.

Снимка: thepioneerwoman.com

Можете да я гарнирате с тиквени семки (които сте изпекли предварително) и заквасена сметана.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари