IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Канелени рула с тиква и глазура

5 ноември 2013 13 00

Вкусен десерт с най-актуалния плод на сезона

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Ако сте фен на тестените сладкиши и обичате подправката канела, то тази рецепта е перфектна за вас. На всичкото отгоре се приготвя и с актуалната за сезона тиква. Можете да експериментирате с различни разновидности на тези сладки рула и да използвате пюре от ябълки, круши и др. Преди да започнете е добре да си направите пюре от тиква (сварявате я и после я пасирате). А ето и какво друго ще ви е необходимо.

Състав

тесто
1-1/2 чаша пълномаслено мляко;
1/2 чаша олио;
1/2 чаена чаша захар;
1 пакет суха мая;
1 чаша пюре от тиква;
4 чаши брашно;
1/2 чаена лъжичка канела;
1/4 чаена лъжичка смляно индийско орехче;
1/4 ч.л. джинджифил;
1/2 чаша (допълнително) брашно;
1/2 чаена лъжичка сода;
1/2 чаена лъжичка бакпулвер;
1/2 чаена лъжичка сол;

пълнеж
1/2 пакет разтопено масло;
1/2 чаена чаша захар;
1/2 чаша кафява захар;
1/2 чаена лъжичка канела;
1/4 чаена лъжичка смляно индийско орехче;
1/2 чаена лъжичка джинджифил;
1 чаша ситно нарязани орехи.

Инструкции за приготвяне:


Снимка: thepioneerwoman.com

В голяма тенджера смесете млякото, олиото и 1/2 чаша захар. Загрейте микса, но без да завира. След това отстранете тенджерата от печката и я оставете да се охлади, докато стане топла на допир, но не твърде гореща. Поръсете маята над повърхността на течността и я оставете да престои 5 минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това добавете и пюрето от тиква към сместа. Към тестото добавете 4 чаши брашно, 1/2 чаена лъжичка канела, 1/4 чаена лъжичка индийско орехче и 1/4 чаена лъжичка джинджифил. Разбъркайте всичко в тенджерата, а след това я покрийте с кърпа и я оставете на топло за 1 час.

Снимка: thepioneerwoman.com

За това време тестото трябва най-малко да е удвоило своя размер. Сега е момента да му добавите още 1/2 чаша брашно, сода, бакпулвер и сол.

Снимка: thepioneerwoman.com

Преди това обаче, загрейте фурната до 190 градуса. Намажете една тавичка с масло.
Разтеглете тестото върху набрашнена повърхност и го оформете в правоъгълна форма. Ако е прекалено лепкаво, добавете още брашно. Използвайте точилка, за да го разточите в голям правоъгълник около 25 на 70 см.

Снимка: thepioneerwoman.com

Намажете цялата повърхност на тестото с масло, използвайки пръстите си. В една купичка смесете 1/2 чаена чаша захар, 1/2 чаша кафява захар, канела, индийско орехче и джинджифил.

Снимка: thepioneerwoman.com

Поръсете всичко това по повърхността на тестото, да полепне върху маслото. Накрая поръсете и счуканите/нарязаните орехи.

Снимка: thepioneerwoman.com

Навийте тестото на голямо руло, а след това го разрежете на резени от 2 см. Подредете ги в тавичката и ги печете в продължение на 20 минути, докато добият златистокафяв цвят по ръбовете.

Снимка: thepioneerwoman.com

След като сте готови с рулцата, можете да ги намажете с глазура от бита, пухкава сметана, да ги полеете с кленов сироп и да им добавите още ядки. Оставете ги да престоят така в продължение на 15 минути, преди да ги сервирате.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари