IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Тосканска супа от нахут

18 ноември 2013 15 30

Италианско вдъхновение за страхотен обяд

Снимка: pickyeaterblog.com

Снимка: pickyeaterblog.com

Тосканската супа от нахут е бърза и здравословна рецепта, подходяща за обяд или вечеря. Тя се прави лесно и има страхотен вкус. Много отчетливо си личи средиземноморският вкус на супата, имайки предвид нейния произход. Добрата новина е, че тосканската супа се приготвя само за 45 минути и е много здравословен избор. В нея се съдържа ударно количество протеин и фибри заради нахута, и ликопен от доматите.

* Бонус хранителна информация за една порция супа: 373 калории , 9.1 грама мазнини, 955 милиграма натрий, 59.7 грама въглехидрати, 11.4 грама фибри, 15 грама протеин;

Ето и продуктите, от които ще се нуждаете, за да приготвите тосканската супа от нахут:

- 1 супена лъжица зехтин;

- 2 чаши ситно нарязан червен лук;

- 8 скилидки смлян чесън;

- 4 чаши вода;

- 1 чаена лъжичка смлян пресен розмарин или ¼ чаена лъжичка сушен;

- ¾ чаена лъжичка сол;

- ¼ чаена лъжичка червен пипер;

- 3 консерви нахут – измити и изцедени;

- 1 консерва с нарязани на кубчета домати;

- 2 супени лъжици балсамов оцет;

- 6 лъжици (или повече по желание) настърган пресен пармезан;

Снимка: pickyeaterblog.com

Начин на приготвяне:

1. В голяма тенджера загрейте зехтина на средна температура. След това добавете лука и чесъна и ги запържете за около 10 минути, като не забравяте да ги разбърквате често. След това добавете подправките, доматите и нахута, заливайки ги с водата. Намалете температурата и оставете продуктите да къкрят в продължение на 20 минути.

Снимка: pickyeaterblog.com

2. След това с помощта на пасатор или кухненски робот разбийте продуктите, докато не се превърнат в еднородна смес. Прибавете оцета и разбъркайте добре. Оставете сместа да кипне и я махнете от котлона.

Снимка: pickyeaterblog.com

3. След като малко се охлади, супата е готова за консумация. Сместа е предназначена за 6 порции. Върху всяка порция сложете по една лъжица настърган пармезан.

Снимка: pickyeaterblog.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари