Понякога времето за готвене е недостатъчно. Понякога желанието е по-малко, отколкото трябва. Именно в такива моменти на помощ идват изпитаните лесни рецепти, които не изискват специални майсторски умения. Ако сте почитатели на италианската кухня, значи определено това предложение ще ви хареса. Ястието става готово за около час, от който само 15 минути се отделят за подготовка.
* Бонус хранителна информация за една порция: 300 калории, 8,4 грама мазнини (2,5 грама наситени), 390 милиграма натрий, 45 грама въглехидрати, 4 грама фибри, 8 грама захар и 9 грама протеини;
Необходими продукти: 400 грама чери домати; 3 глави лук; зехтин екстра върджин; 2 супени лъжици балсамов оцет; ¼ чаена лъжица сол; ¼ чаена лъжица черен пипер; 500 грама равиоли; 2 супени лъжици нарязан пресен босилек;
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 220 градуса. Нарежете всички домати наполовина. Сложете ги в достатъчно голяма тава, която предварително намажете със зехтин. След това нарежете лука и го добавете към доматите. Сложете тавата във фурната и печете 35 минути.
Снимка: pickyeaterblog.com
2. Разбъркайте доматите и лука. Добавете две супени лъжици зехтин, балсамов оцет, сол и черен пипер. Отново разбъркайте и оставете тавата във фурната за още 10 минути.
Снимка: pickyeaterblog.com
3. Сгответе равиолите според указанията на опаковката. След като равиолите са готови, наредете част от тях в чиния. Добавете от доматено-лучената смес и поръсете с пресен босилек отгоре.
Снимка: pickyeaterblog.com