IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зелена салата с печена тиква, кедрови ядки и пармезан

13 декември 2013 13 00

Празник за сетивата

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Все още сезонът на тиквата не е отминал, така че може да опитате тази интересна рецепта за салата, която ще бъде истински празник за сетивата ви. Тя е лесна за приготвяне, ще ви отнеме не повече от 10 минути (след като опечете тиквата), но съчетава интересни текстури и вкусове, които си пасват перфектно.

На първо място трябва да се снабдите с една средно голяма тиква от вида „цигулка“.

А ето и другите необходими продукти:

4 супени лъжици масло; сол и черен пипер на вкус; 1/4 чаша настърган пармезан; 3 супени лъжици кедрови ядки; зелена салата; балсамов оцет/винегрет.

Инструкции за приготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса.

Снимка: thepioneerwoman.com

Обелете, почистете и нарежете тиквата на малки кубчета. Поставете ги в тавичка и ги оставете настрана. След това разтопете маслото в малък тиган на котлона (може и в купа в микровълновата).

Снимка: thepioneerwoman.com

Когато сте готови, изсипете масло върху тиквата, добавете сол и черен пипер и я сложете да се пече в продължение на 30-35 минути, докато стане златистокафява по ръбовете. Извадете тавата от фурната и оставете настрана.

Снимка: thepioneerwoman.com

Настържете пармезана и го поръсете върху тиквата. Разбъркайте, така че сиренето да се стопи. След това прехвърлете тиквата в чиния и я поръсете с кедрови ядки.

Снимка: thepioneerwoman.com

Добавете още пармезан, ако има нужда, а след това добавете тиквата към зелената салата като полеете всичко с оцет балсамико или сос винегрет.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари