Когато времето навън е студено, човек има нужда от здравословна и топла храна. Здравословна, защото по този начин си набавя необходимите полезни вещества – приятели на имунната система и топла, защото по този начин целият организъм се стопля. Затова какво по-хубаво от една здравословна и топла супа?
Настоящата рецепта се приготвя много лесно, а едновременно с това е наистина засищаща. Ще ви отнеме около един час, за да приготвите продуктите и да изпълните инструкциите. От тях се получават общо 6 порции. За да се уверите в това, че супата наистина е здравословна, вижте нейната хранителна стойност за една порция:
*Бонус хранителна стойност: 70 калории, 2.3 грама мазнини, 946.7 милиграма сол, 29.6 грама въглехидрати, 9.6 грама фибри, 5.2 грама захар, 11.2 грама протеин;
Необходими продукти:
- 1 чаена лъжица зехтин;
- 1 глава червен лук (нарязан);
- 2 моркова (обелени и нарязани);
- 2 стръка целина (нарязани);
- 2-3 скилидки чесън (смлян);
- 500 грама нарязан манголд (листно цвекло);
- 1 голям картоф (обелен и нарязан на кубчета);
- 1 консерва с нарязани на кубчета домати;
- 1 стрък пресен розмарин;
- 1 консерва боб (изцеден и изплакнат);
- 800 милилитра зеленчуков бульон;
- 30 грама пармезан;
- 1/2 чаена лъжица сол;
- 1/4 чаена лъжица черен пипер;
- настърган пармезан за добавяне – по 1 лъжица на порция;

Снимка: pickyeaterblog.com
Начин на приготвяне:
1. Загрейте зехтина в голяма тенджера на средна температура. Сложете лука, морковите, целината и чесъна. Запържете около 10 минути, докато лукът придобие полупрозрачен вид.

Снимка: pickyeaterblog.com
2. Добавете манголда и картофите. Задушете за 2 минути. След това прибавете доматите и розмарина. Оставете сместа да къкри около 10 минути, докато манголдът увехне, а доматите станат на каша.

Снимка: pickyeaterblog.com
3. След това добавете картофа, боба, розмарина, пармезана и бульона към останалите продукти. Оставете ги да къкрят около 15-20 минути. От време на време проверявайте кога картофите ще започват да омекват, а сместа да се сгъстява. Накрая извадете розмарина и частта от пармезана, която е останала.

Снимка: pickyeaterblog.com
4. Сервирайте от супата в купа и сложете по една лъжица настърган пармезан отгоре.

Снимка: pickyeaterblog.com







Иван Иванов: Приоритет на управлението е завършването на АМ "Хемус"
"Славия" и "Черно море" с нулево равенство в София
Все повече млади хора инвестират в изкуство
Бизнесът в България проявява голям интерес към картовите плащания
Определиха химичния състав на кометата Понс – Брукс
Учените съставиха най-големия в историята каталог на галактическите купове
Русия ще достави на Луната първите елементи за лунна станция до 2034 г.
„Най-евтиният в света“ хуманоиден робот струва само 1370 долара (видео)
НА ЖИВО: Левски - Добруджа
Илиан Илиев: Не ни достигна един гол
Славия и Черно море не си вкараха
Шамар за Барса! Палач на Реал е аут за Ел Класико
Дневен хороскоп за 26 октомври, неделя
Седмична таро прогноза за 27 октомври – 2 ноември
6 рецепти за апетитни кюфтенца
Любовен хороскоп за 27 октомври – 2 ноември
Болест на котешкото одраскване
XII национален конгрес по интервенционална кардиология – научни достижения, иновации и обмен на опит с терапевтична работа на живо
ИСУЛ обявява безплатни прегледи за рак на простатата през ноември
Пирогов провежда още един курс по първа долекарска помощ при инциденти с възрастни
Остави коментар
Лора
( преди 11 години )