IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Сандвич „английска закуска“

25 януари 2014 06 21

Ако обичате сирене, бекон или яйца, това е точно за вас

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Една от най-популярните закуски, предлагана в много хотели, е така наречената английска закуска. Характерното за нея е, че е съставена от яйца, бекон, сирене и препечен хляб. Макар този вид храна да е доста тежка и богата на мазнини, понякога човек може да си я позволи. Разбира се, тя не е подходяща за всекидневно хранене, но за един-два пъти в месеца не бива да се осъждате.

Настоящата рецепта представлява трансформация на английската закуска в сандвич. За направата на две порции ще са ви необходими около 30 минути.

Ето и кои са задължителните хранителни продукти, с които трябва да се снабдите:

- 1 супена лъжица масло; – средно голяма глава лук (нарязана);

- 4 резена бекон (нарязани);

- 2 супени лъжици майонеза;

- чили сос;

– филийки хляб;

- 3 цели твърдо сварени яйца (обелени и нарязани);

- сол и черен пипер на вкус;

- по 2 резена различен вид сирене по ваш вкус;

- масло (за скарата);

Начин на приготвяне:

1. Разтопете масло в тиган на средно слаб огън и запържете лука много бавно (около 20 минути), като го разбърквате често. Извадете лука, когато омекне и добие златистокафяв цвят.

Снимка: thepioneerwoman.com

2. Запържете бекона в същия тиган. След като е готов, го извадете върху кухненска хартия, за да може мазнината да попие в нея.

Снимка: thepioneerwoman.com

3. В малка купичка смесете майонезата и соса чили. Разбъркайте и добавете още лют сос, ако е необходимо (по ваш вкус).

Снимка: thepioneerwoman.com

4. Поръсете нарязаните сварени яйца със сол и черен пипер.

Снимка: thepioneerwoman.com

5. Намажете всяка филия от едната страна със сместа от майонеза и чили. След това наредете от яйцата. Върху тях сложете и резен сирене.

Снимка: thepioneerwoman.com

6. Върху сиренето наредете бекон и лук, а върху тях отново яйца. Накрая завършете отново със сирене.

Снимка: thepioneerwoman.com

7. Сложете още една филия отгоре и я намажете с масло. Сложете целия сандвич в тигана на слаб огън. Пържете, докато филията стане златиста, а сиренето се разтопи.

Снимка: thepioneerwoman.com

8. Разрежете на две и сервирайте.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

бахти ( преди 11 години )
И с колко бири върви тая закуска,че нещо не разбрах,м!?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар