Една от най-популярните закуски, предлагана в много хотели, е така наречената английска закуска. Характерното за нея е, че е съставена от яйца, бекон, сирене и препечен хляб. Макар този вид храна да е доста тежка и богата на мазнини, понякога човек може да си я позволи. Разбира се, тя не е подходяща за всекидневно хранене, но за един-два пъти в месеца не бива да се осъждате.
Настоящата рецепта представлява трансформация на английската закуска в сандвич. За направата на две порции ще са ви необходими около 30 минути.
Ето и кои са задължителните хранителни продукти, с които трябва да се снабдите:
- 1 супена лъжица масло; – средно голяма глава лук (нарязана);
- 4 резена бекон (нарязани);
- 2 супени лъжици майонеза;
- чили сос;
– филийки хляб;
- 3 цели твърдо сварени яйца (обелени и нарязани);
- сол и черен пипер на вкус;
- по 2 резена различен вид сирене по ваш вкус;
- масло (за скарата);
Начин на приготвяне:
1. Разтопете масло в тиган на средно слаб огън и запържете лука много бавно (около 20 минути), като го разбърквате често. Извадете лука, когато омекне и добие златистокафяв цвят.
Снимка: thepioneerwoman.com
2. Запържете бекона в същия тиган. След като е готов, го извадете върху кухненска хартия, за да може мазнината да попие в нея.
Снимка: thepioneerwoman.com
3. В малка купичка смесете майонезата и соса чили. Разбъркайте и добавете още лют сос, ако е необходимо (по ваш вкус).
Снимка: thepioneerwoman.com
4. Поръсете нарязаните сварени яйца със сол и черен пипер.
Снимка: thepioneerwoman.com
5. Намажете всяка филия от едната страна със сместа от майонеза и чили. След това наредете от яйцата. Върху тях сложете и резен сирене.
Снимка: thepioneerwoman.com
6. Върху сиренето наредете бекон и лук, а върху тях отново яйца. Накрая завършете отново със сирене.
Снимка: thepioneerwoman.com
7. Сложете още една филия отгоре и я намажете с масло. Сложете целия сандвич в тигана на слаб огън. Пържете, докато филията стане златиста, а сиренето се разтопи.
Снимка: thepioneerwoman.com
8. Разрежете на две и сервирайте.
Снимка: thepioneerwoman.com