IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Супа с киноа и царевица

19 януари 2014 10 20

Нестандартно предложение за зеленчукова супа

Снимка: pickyeaterblog.com

Снимка: pickyeaterblog.com

Киноата попада в групата на „суперхраните“, които определено трябва да присъстват в хранителния ви режим. Освен в салата, този вид храна може да бъде прибавян и в... супи. Ако обичате зеленчуци и сте фенове на готварските експерименти, то задължително опитайте супата с киноа и царевица. Времето, което ще ви е необходимо, за да приготвите тази рецепта, е точно един час, а количеството е достатъчно за шест порции.

* Бонус хранителна информация за една порция: 253 калории, 7 грама мазнини, 378 милиграма натрий, 44 грама въглехидрати, 8 грама протеин, 1 грам захар;

Необходими продукти:

- ¾ киноа (измита и изцедена);

- 1 чаена лъжица семена от кимион;

- ½ супена лъжица зехтин;

- 2 и ½ чаша прясна царевица;

- 1 голям картоф или 2-3 по-малки (нарязани на кубчета - около една чаша);

- 4 малки глави лук (нарязан);

- 4 чаши зеленчуков бульон;

- 2 чаши обикновено соево мляко;

- 1 голяма червена чушка (нарязана на купчета);

- 3 супени лъжици нарязан магданоз;

- 1 лайм;

- ½ чаена лъжица кимион на прах;

- ¼ чаена лъжица червен пипер;

- ½ чаена лъжица сол;

- ¼ чаена лъжица черен пипер;

Снимка: pickyeaterblog.com

Начин на приготвяне:

1. Запържете киноата в тенджера на средно-висока температура за 3-4 минути, докато не придобие златист цвят. Не забравяйте да разбърквате непрекъснато. Когато стане готова, махнете киноата от тенджерата и я преместете в купа.

Снимка: pickyeaterblog.com

2. Загрейте зехтина в същата тенджера, добавете царевицата, картофите и лука. Задушете за 5 минути или докато лукът не стане прозрачен.

Снимка: pickyeaterblog.com

3. След това добавете бульона и соевото мляко и ги оставете да заврат. Добавете киноата и всички останали съставки. След няколко минути добавете и подправките. Намалете температурата на средно-ниска и оставете супата да къкри 10 минути. Точно преди да премахнете супата от котлона, прибавете пресния нарязан магданоз.

Снимка: pickyeaterblog.com

4. Изсипете от супата в купи и гарнирайте с по един резен лайм.

Снимка: pickyeaterblog.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари