Ако обичате да правите зимни и по-гъсти салати с млечни сосове, извара или майонеза (от вида разядки), то можете да опитате един вариант с яйца и авокадо.
Рецептата е бърза, лесна и полезна, като се имат предвид ползите от авокадото. То е по-мазно от всички други плодове, но съдържа купища антиоксиданти и множество витамини като А, PP, E, B1, B2, B6, както и калий, цинк, желязо и магнезий.
Рецептата е подходяща за добавка към основно хранене, но ястието е доста хранително, така че може да се заситите само с него, резен домат и филийка хляб. Ето и малко повече за салатата:
Необходими продукти:
8 цели твърдо сварени яйца; 2 цели авокадо; 4 супени лъжици майонеза; 3 супени лъжици винен оцет; 1/2 чаена лъжичка сол; Черен пипер на вкус; 2 домата; 2 чаени лъжици дижонска горчица; Няколко филии пълнозърнест хляб; 1 чаена лъжичка пресен лук.
Инструкции за приготвяне:
Снимка: thepioneerwoman.com
Първо сварете яйцата, охладете ги и ги обелете. После изчистете авокадото от костилките и кожата му. Сложете го заедно с яйцата в кухненския робот и ги пасирайте.
Снимка: thepioneerwoman.com
След това добавете към основния микс оцета, горчицата, майонезата и подправките, които сте смесили в отделен съд и отново включете уреда.
Снимка: thepioneerwoman.com
Сместа трябва да е максимално гладка. Най-накрая нарежете на ситно пресния лук, хляба и доматите.
Снимка: thepioneerwoman.com
Сервирайте готовата разядка или върху резен (половин) домат, или върху филия препечен пълнозърнест хляб. Отгоре поръсете с пресния лук.
Снимка: thepioneerwoman.com