IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Брауни с черен шоколад

8 февруари 2014 10 20

Примамлив десерт за любителите на шоколадови изкушения

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Повечето хора обичат шоколад, а много от тях дори го обожават. Разбира се, млечният шоколад има далеч повече почитатели, но пък тъмният такъв е по-здравословният и разумен избор. В крайна сметка всичко шоколадово е изкушаващо, така че видът няма чак такова значение. Настоящата рецепта е много подходяща за десерт или просто за някое междинно хапване през деня.

Необходими продукти:

- 1 чаша масло;

- 150 грама черен шоколад;

- ¼ чаша неподсладено какао на прах;

- 2 чаши захар;

- 1 супена лъжица ванилия;

- 3 цели големи яйца;

- 1 и ¼ чаша брашно;

- ¾ чаша шоколадов чипс;

- пудра захар

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 градуса. В средно голяма тенджера на слаб огън разтопете маслото заедно с черния шоколад. Разбърквайте, докато сместа стане гладка и съставките се разтопят напълно.

Снимка: thepioneerwoman.com

2. Прибавете какао на прах и отново разбъркайте, докато продуктите се смесят. Свалете тигана от котлона и го оставете да се охлади за около 5 минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

3. Изсипете захарта и ванилията, докато съставките не се комбинират.

Снимка: thepioneerwoman.com

4. Едно по едно разбърквайте яйцата.

Снимка: thepioneerwoman.com

5. Постепенно прибавяйте и брашното, като непрекъснато разбърквате сместа. Накрая добавете шоколадовия чипс, като отново разбъркате.

Снимка: thepioneerwoman.com

6. Накрая изсипете готовата смес в тавичка за печене. Изравнете я и я поставете във фурната.

Снимка: thepioneerwoman.com

7. Печете браунито около 40 минути. С клечка за зъби може да проверявате дали вътрешността на сладкиша е достатъчно изпечена.

Снимка: thepioneerwoman.com

8. Оставете браунито да се охлади. След това го поръсете с пудра захар отгоре и го нарежете на малки парченца.

Снимка: thepioneerwoman.com

* Имайте предвид, че докато сладкишът е още топъл, той може да изглежда по-мек, но с охлаждането ще се втвърди и ще стане по-лесен за разрязване.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари