Повечето хора обичат шоколад, а много от тях дори го обожават. Разбира се, млечният шоколад има далеч повече почитатели, но пък тъмният такъв е по-здравословният и разумен избор. В крайна сметка всичко шоколадово е изкушаващо, така че видът няма чак такова значение. Настоящата рецепта е много подходяща за десерт или просто за някое междинно хапване през деня.
Необходими продукти:
- 1 чаша масло;
- 150 грама черен шоколад;
- ¼ чаша неподсладено какао на прах;
- 2 чаши захар;
- 1 супена лъжица ванилия;
- 3 цели големи яйца;
- 1 и ¼ чаша брашно;
- ¾ чаша шоколадов чипс;
- пудра захар
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180 градуса. В средно голяма тенджера на слаб огън разтопете маслото заедно с черния шоколад. Разбърквайте, докато сместа стане гладка и съставките се разтопят напълно.
Снимка: thepioneerwoman.com
2. Прибавете какао на прах и отново разбъркайте, докато продуктите се смесят. Свалете тигана от котлона и го оставете да се охлади за около 5 минути.
Снимка: thepioneerwoman.com
3. Изсипете захарта и ванилията, докато съставките не се комбинират.
Снимка: thepioneerwoman.com
4. Едно по едно разбърквайте яйцата.
Снимка: thepioneerwoman.com
5. Постепенно прибавяйте и брашното, като непрекъснато разбърквате сместа. Накрая добавете шоколадовия чипс, като отново разбъркате.
Снимка: thepioneerwoman.com
6. Накрая изсипете готовата смес в тавичка за печене. Изравнете я и я поставете във фурната.
Снимка: thepioneerwoman.com
7. Печете браунито около 40 минути. С клечка за зъби може да проверявате дали вътрешността на сладкиша е достатъчно изпечена.
Снимка: thepioneerwoman.com
8. Оставете браунито да се охлади. След това го поръсете с пудра захар отгоре и го нарежете на малки парченца.
Снимка: thepioneerwoman.com
* Имайте предвид, че докато сладкишът е още топъл, той може да изглежда по-мек, но с охлаждането ще се втвърди и ще стане по-лесен за разрязване.