IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Мексиканска разядка

9 февруари 2014 10 30

За любителите на пикантните храни

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Ако харесвате пикантната мексиканска кухня, то тази разядка ще ви допадне много. Единственият проблем е, че е малко трудоемка и изисква повече време в кухнята. За целта първо ще трябва да си направите прясно гуакамоле (от авокадо, лук, домат, лимон, зехтин, сол и магданоз), да си набавите тортила чипс (или царевични питки) и едва тогава да пристъпите към приготвянето на самата разядка. Хубавото е, че тя е толкова хранителна, че може да замести едно основно хранене.

Това е любимо ястие на американците, които го консумират докато гледат мача от Суперкупата (финала на шампионата по американски футбол), който се състоя съвсем скоро. А ето и повече за самата рецепта:

Необходими продукти: 1 консерва боб; Сос табаско; Нарязани на кубчета зелени люти чушки; Кимион на вкус; 3/4 чаши настъргано сирене чедър; 1 чаша заквасена сметана; 1 чаша гуакамоле; 3/4 чаша настърган кашкавал; 1 консерва черни маслини.


Инструкции за приготвяне:

Най-добре започнете с пасирането на боба от консервата, а след това го запържете в малък тиган на средно-слаб огън.

Снимка: thepioneerwoman.com

Към него добавете Табаско соса и нарязаните на кубчета зелени люти чушки. Разбъркайте добре сместа, а след това поръсете с малко кимион. След няколко минути отместете от котлона.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това намажете дъното на една чиния с готовата смес, отгоре поръсете със сиренето чедър, а след това сложете един слой заквасена сметана.

Снимка: thepioneerwoman.com

Идва време да сложите и един слой от прясното гуакамоле.

Снимка: thepioneerwoman.com

След него поръсете разядката с настъргания кашкавал, а най-накрая сложете и нарязаните черни маслини.

Снимка: thepioneerwoman.com

Ако искате можете да завършите ястието като добавите магданоз и още нарязани люти чушки! Сервирайте със царевичен чипс.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари